Дополнителна опрема за Speedlite

Canon Адаптер за повеќефункционален приклучок AD-E1 Спецификации

Спецификации

 • Конструкција отпорна на лоши временски услови

  Стандард за отпорност на прав и капки вода JIS 2

 • Мал и лесен

  Вреден додаток што може да го носите насекаде

 • Дизајн со можност за заклучување

  Цврсто и сигурно прикачување

 • Без батерии

  Се напојува директно од фотоапаратот

Детални спецификации

Приклучок за прикачување блиц

 • Тип
  Повеќефункционални
 • Број на контакти
  15
 • Клинови за заклучување
  2
 • Метод на приклучување
  Рачка со механизам за заклучување
 • Отпорност на вода/прав
  Поддржано

Приклучок за монтирање

 • Тип
  Стандарден приклучок за блицови
 • Број на контакти
  5 пина (компатибилност со X-sync-контакт)
 • Клинови за заклучување
  1
 • Отпорност на вода/прав
  Поддржано

Извор на напојување со енергија

 • Извор на напојување со енергија
  Се напојува преку фотоапаратот

Дополнителна опрема

 • Вклучено
  Капаче (за приклучокот)

Физички спецификации

 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 38,8 x 31,7 x 38,4 mm
 • Тежина
  Прибл. 41 g (без капак)
 • Работна температура
  0 °C до 45 ºC
 • Работна влажност
  85% или помалку