Професионален блиц

Canon Speedlite EL-1

Спецификации

Спецификации

 • Notification Image

  Кратко време на обновување од 0,1-0,9 сек1

  До 170 активирања на блицот со максимална јачина2 во серија

 • Notification Image

  Литиум-јонска батерија на полнење

  До 335 активирања со максимална јачина

 • Notification Image

  Број на водич 60m4

  Осветлете далечни субјекти и големи групи

 • Notification Image

  Конструкција отпорна на временски услови

  Работете самоуверено во лоши услови

 • Notification Image

  Широк спектар на нивоа на моќност

  Од целосна моќност до 1/8192 од моќноста5, за максимална флексибилност

 • Notification Image

  Вградено ЛЕД светло за моделирање

  Со контроли за температурата на боите и за осветленоста

 • Notification Image

  Активен систем за ладење

  Снимајте подолго без прегревање

 • Notification Image

  Прецизен индикатор за ниво на енергија во батеријата3

  За да знаете кога да ја замените или полните батеријата

Детални спецификации

Енергија

 • Број на водич (ISO100), метри
  60 (200mm)1

Зум

 • Глава за зумирање
  Автоматски/рачно
 • Опсег на фокусни должини
  24-200mm
 • Покриеност со широк панел
  14mm
 • Автоматско зумирање според големината на сензорот
  Да

Режими на блиц

 • Автоматска контрола на експозицијата
  E-TTL II / E-TTL
 • Синхронизирање со голема брзина (FP)
  Да
 • Рачни / излезни поставки
  Да - 1/1 до 1/81922
 • Рачни чекори
  1/3-чекори
 • Треперечки блиц (MULTI)
  Да
 • Континуирано активирање на блицот во серија
  Максимално при целосна моќност: прибл. 1703
 • Поставки за треперење / јачина
  Да - 1/4 - 1/8192 (1/128 за оптички пренос)
 • Фреквенција на треперење
  1 - 500Hz (199Hz со користење на функцијата за оптички приемник)

Функција поврзана со блицот

 • Заклучување на FE
  Да
 • FE-меморија
  Да
 • Компензација на експозиција при блиц
  ±3 чекори
 • Групирање на експозиции на блиц
  ±3 чекори
 • Синхронизација на блиц со втора завеса
  Да4
 • Блиц за моделирање
  Да
 • Лампа за моделирање
  2 x ЛЕД
  (корисникот може да избере времетраење, осветленост и температура на бојата)
 • Пренесување информации за температурата на боите
  Да

Безжичен блиц

 • Предавател
  Да
 • Вид на пренос
  Оптички / Радио
 • Опсег на предавателот
  Во затворен простор: 0,7-15m / 30m (прибл.)5
  На отворено: 0,7-10m / 30m (прибл.)6
 • Приемник
  Да
 • Макс. број на предаватели / приемници
  Оптички: неограничен / неограничен
  Радио: 15/15 (вкупно 16 за која било комбинација)
 • Број на групи
  3 (A/B/C) / 5 (A/B/C/D/E)
 • Број на канали
  4 / автоматски, 15
 • Далечинско копче за бленда
  Да

Движење на главата на блицот

 • Нагоре
  45, 60, 75, 90, 120°
 • Надолу
 • Лево
  60, 75, 90, 120, 150 и 180°
 • Десно
  60, 75, 90, 120, 150 и 180°

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF
  Да
 • Број на поддржани AF-точки
  1 - 191
 • Вид на помошен зрак за AF
  Инфра-црвена / емитува мала серија блицеви

Извор на напојување со енергија

 • Батерија
  1 x литиум-јонска батерија на полнење
 • Индикатор за нивото на батеријата
  Да7 - 5 нивоа / процент
 • Минимално време на обновување
  Прибл. 0,1 - 0,9 сек8, 9
 • Број на блицови (целосно наполнета батерија)
  Прибл. 335 (со целосна моќност) до 234510
 • Надворешен уред за напојување
  Да - опционална компактна батерија CP-E4N11

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода
  Да
 • Активно ладење
  Да - внатрешен вентилатор
 • Материјал на приклучокот за прикачување блиц
  Метал

Разно

 • Приспособена функција
  14 (9 персонални функции)
 • Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот
  Да12
 • Сензор за експозиција на надворешен блиц
  Да
 • Приклучок за компјутер
  Да
 • Дополнителна опрема (вклучена)
  Батерија LP-EL
  Полнач за батерии LC-E6E
  Футрола за Speedlite блицеви
  Мини држач
  Адаптер за одбивање SBA-EL
  Филтер за боја SCF-ELOR1
  Филтер за боја SCF-ELOR2
 • Дополнителна опрема (изборно)
  Speedlite предавател ST-E3-RT (радио)
  Speedlite предавател ST-E2 (оптички)
  Speedlite блицеви од серијата EX со функција за приемник
  Компактна батерија CP-E4N
  Куќиште за батерии CPM-E4 (за употреба со CP-E4N)
  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

Физички спецификации

 • Димензии (Ш x В x Д)
  84,4 x 149,0 x 136,4 mm
 • Тежина
  572g (само куќиште)
  687g (куќиште + батерија)
 1. Водич број 60 измерен за метри при поставување на главата на зумирање ISO 100 и 200 mm.
 2. Минималниот излез на блицот е 1/128 за брза синхронизација или оптички безжичен пренос.
 3. На 23 целзиусови степени, со вентилаторот поставен на ON (вклучено) и пред да се достигне Ниво 1 на ограничувањето на палење на блицот, без вградени адаптери за блиц (рафали до 160 блицеви со целосна моќност при блиц зумиран од 150-200mm).
 4. За безжично снимање (само радио) потребно EL-1 како испраќач со компатибилна камера.
 5. Без никакви пречки помеѓу испраќачот и приемникот и без надворешни оптички/радио пречки. Распоредот на единиците и другите надворешни фактори може да влијаат на опсегот/перформансите.
 6. Без никакви пречки помеѓу испраќачот и приемникот и без надворешни оптички/радио пречки. Распоредот на единиците и другите надворешни фактори може да влијаат на опсегот/перформансите.
 7. Го означува преостанатиот капацитет само на внатрешната батерија, не на надворешните извори на енергија.
 8. 1/8192 до 1/1 време на полнење на струја потребно за палење.
 9. Прикачувањето на CP-E4N со батерии Ni-MH, го намалува времето на рециклирање на прибл. 0,1-0,4 сек и го зголемува бројот на блицеви со целосна моќност на прибл. 680.
 10. Прикачувањето на CP-E4N со батерии Ni-MH, го намалува времето на рециклирање на прибл. 0,1-0,4 сек и го зголемува бројот на блицеви со целосна моќност на прибл. 680.
 11. Прикачувањето на CP-E4N со батерии Ni-MH, го намалува времето на рециклирање на прибл. 0,1-0,4 сек и го зголемува бројот на блицеви со целосна моќност на прибл. 680.
 12. Со компатибилни камери
 1. 1/8192 до 1/1 време на полнење на струја потребно за палење.
 2. При 23 целзиусови степени, со вентилаторот поставен на ON (вклучено) и пред да се достигне Ниво 1 на ограничувањето на активирање на блицот, без прикачени адаптери за блиц (серија активирања на блицот до 160 пати со максимална јачина и зум на блицот од 150-200 mm).
 3. Го означува преостанатиот капацитет само на внатрешната батерија, не и на надворешните извори за напојување
 4. Водич број 60 измерен за метри при поставување на главата на зумирање ISO 100 и 200 mm.
 5. Минималниот излез на блицот е 1/128 за брза синхронизација или оптички безжичен пренос.