Професионален блиц

Canon Speedlite EL-1

Напреден Speedlite што обезбедува врвна сигурност и напредни перформанси со голема брзина во куќиште отпорно на временски услови.

Спецификации

 • Notification Imagee

  Кратко време на обновување од 0,1-0,9 сек1

  До 170 активирања на блицот со максимална јачина2 во серија

 • Notification Imagee

  Литиум-јонска батерија на полнење

  До 335 активирања со максимална јачина

 • Notification Imagee

  Број на водич 60m4

  Осветлете далечни субјекти и големи групи

 • Notification Imagee

  Конструкција отпорна на временски услови

  Работете самоуверено во лоши услови

 • Notification Imagee

  Широк спектар на нивоа на моќност

  Од целосна моќност до 1/8192 од моќноста5, за максимална флексибилност

 • Notification Imagee

  Вградено ЛЕД светло за моделирање

  Со контроли за температурата на боите и за осветленоста

 • Notification Imagee

  Активен систем за ладење

  Снимајте подолго без прегревање

 • Notification Imagee

  Прецизен индикатор за ниво на енергија во батеријата3

  За да знаете кога да ја замените или полните батеријата

ЗА НЕПОВТОРЛИВИТЕ МОМЕНТИ

Speedlite EL-1 од Canon

Брз, прецизен и потполно сигурен - Speedlite EL-1 од Canon нуди перформанси какви што им се потребни на професионалните фотографи кога работат под притисок. Откријте ги придобивките и можностите на EL-1 во ова видео.
Canon Camera

НАЈДОБРИОТ ПРОФЕСИОНАЛЕН БЛИЦ

Апсолутна сигурност и беспрекорни перформанси

Дознајте што има да каже Dave Mackison за неговото искуство од користењето на Speedlite EL-1 од Canon.
Canon Camera

Подготвени за секој момент

Бидете подготвени за сè. Неверојатно краткото време на обновување од 0,1-0,9 сек.1 овозможува најмногу 170 активирања на блицот2 со максимална јачина во серија, а можни се и брзи активирања на блицот со помали нивоа на јачина.

EL-1 прикачен на EOS R5
EL-1 прикачен на EOS R5

Енергија кога ви е најпотребна

Батеријата LP-EL со високи перформанси ги напојува врвните брзини на снимање на EL-1 и влева сигурност за секоја фотографија. Очекувајте до 2345 блицеви со едно полнење. Прецизниот индикатор за ниво на енергија во батеријата3 ве известува кога треба да почнете да го полните или да го замените изворот на енергија.

Фотографирајте со сигурност

Кога сте под притисокот, можете да се потпрете на EL-1. Неговиот број на водич од 60m4 е поткрепен со ист степен на отпорност на прав и вода како и нашите објективи од серијата L. Активниот систем за ладење спречува прегревање, за да можете да снимате подолго.

EL-1 прикачен на EOS R5

БЕЗЖИЧНО

Флексибилност и контрола

Осветлете го вашиот предмет од каде било во сцената, контролирајте го EL-1 безжично со радио или оптички активирач. Користете повеќе Speedlite блицеви заедно (како одделни единици или во група) за врвно креативно осветлување.
EL-1 прикачен на EOS R5

Бидете покреативни со осветлувањето

Вграденото ЛЕД светло за моделирање во две бои ви овозможува да видите каде и како ќе изгледа излезот на блицот EL-1 и да прегледате каде ќе паѓаат сенките. Јачината на рачниот блиц може да се менува од максимална јачина до 1/8192 од јачината5

EL-1 прикачен на EOS R5

QUOTE

„Пократко време на обновување - многу е важно да имате брза и ефикасна опрема“.

Canon Camera

Напишано од Dave Mackison

ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОГРАФ

Професионални блицови

Бр. на водич (ISO100) метри

60 (200mm)

60 (200mm)

Покриеност на фокусна должина

24-200mm

20-200mm

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1 - 1/81921

Да - 1/1 - 1/128

Компензација на експозиција при блиц

Да

Да

Групирање на експозиции на блиц

Да

Да

Лампа за моделирање / блиц

2 x LED / Да

Не / Да

Безжичен пренос

Оптички / Радио

Оптички / Радио

Функција на приемник

Инфрацрвено / радио

Инфрацрвено / радио

Функција за испраќач

Инфрацрвено / радио

Инфрацрвено / радио

Батерија

1 x литиум-јонска батерија на полнење

4 x AA батерии

Време на обновување

Прибл. 0.9sec2

Прибл. 5,5 сек.2 (алкални батерии)

Тежина (без батерии), грам

572g

435g

 1. Минималниот излез на блицот е 1/128 за брза синхронизација или оптички безжичен пренос.
 2. Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење, со користење на целосно наполнета(и) батерија(и)
Слика од содржината на кутијата на EL-1 со гел, држач, полнач, батерија и футрола

Што содржи кутијата

 • Speedlite EL-1

 • Футрола за Speedlite

 • Батерија LP-EL

 • Полнач за батерии LC-E6E

 • Мини држач

 • Адаптер за одбивање SBA-EL

 • Филтер за бои SCF-ELOR1

 • Филтер за бои SCF-ELOR2

Компатибилна дополнителна опрема

 • Батеријата на EL-1 во компатибилни додатоци за професионални блицови

  НАПОЈУВАЊЕ

  Батерија LP-EL

  Специјално дизајниран за Speedlite блицевите на Canon, LP-EL е во состојба брзо да испушти големи струи и има капацитет од 1920mAh.

 • Полнач за батерии на EL-1 во компатибилни додатоци за професионални блицови

  НАПОЈУВАЊЕ

  Полнач за батерии LC-E6E

  Полни компатибилни батерии од серијата Canon LP-E6 и батерии LP-EL.

 • Батеријата CP-E4N на EL-1 во компатибилни додатоци за професионални блицови

  НАПОЈУВАЊЕ

  Компактна батерија CP-E4N

  Ги подобрува времињата за обнова блицот и го зголемува бројот на блицеви кај компатибилните Speedlite блицеви - користи куќиште за батерии CPM-E4 со 8 x AA батерии.

 • Уред за активирање ST E3 RT во компатибилни додатоци за професионални блицови

  TRIGGERS

  Speedlite-предавател ST-E3-RT (вер. 2)

  Активирајте компатибилни Speedlite блицеви со радиофреквенции на растојанија до 30 m. Дополнителни далечински функции на EL-1.

 • Уред за активирање ST E2 во компатибилни додатоци за професионални блицови

  TRIGGERS

  Speedlite предавател ST-E2

  Активира компатибилни блицови Speedlite со безжични оптички приемници на оддалеченост до 15 m на отворено / 10 m во затворена просторија.

 • Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3 во компатибилни додатоци за професионални блицови

  EXTENDERS

  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

  Поставете го блицот подалеку од камерата за креативно осветлување и целосна E-TTL контрола со компатибилни камери.

 • Одржување, надградби и поправки

  Ажурирајте ги фотоапаратите и дополнителната опрема од Canon со најновите ажурирања на фирмверот и на услугите или однесете ја вашата опрема во најблискиот овластен сервисен центар.

  Слични статии

  Слични производи

  Може да ве интересира и…

  1. 1/8192 до 1/1 време на полнење на струја потребно за палење.
  2. При 23 целзиусови степени, со вентилаторот поставен на ON (вклучено) и пред да се достигне Ниво 1 на ограничувањето на активирање на блицот, без прикачени адаптери за блиц (серија активирања на блицот до 160 пати со максимална јачина и зум на блицот од 150-200 mm).
  3. Го означува преостанатиот капацитет само на внатрешната батерија, не и на надворешните извори за напојување
  4. Водич број 60 измерен за метри при поставување на главата на зумирање ISO 100 и 200 mm.
  5. Минималниот излез на блицот е 1/128 за брза синхронизација или оптички безжичен пренос.