Speedlite блиц

Canon Speedlite-предавател ST-E10

Спецификации

Спецификации

 • Далечинско активирање на блиц со радиофреквентни бранови

  Активирајте одредени Speedlite-блицови на далечина од 30 m

 • Поврзување повеќе блицови

  Контролирајте до 15 Speedlite-блицови

 • Напредни функции

  Поддржува синхронизација со втора завеса и моќност од 1/8192 со компатибилни Speedlites-блицови и фотоапарати

 • Копче MENU на Speedlite-предавателот

  Го отвора екранот со поставки за Speedlite на LCD-екранот на фотоапаратот заради лесна контрола

 • Без батерии

  Се напојува директно од фотоапаратот

 • Заштита од временски услови

  Професионална отпорност на лоши временски услови од класата на серијата L

Детални спецификации

Приклучок за прикачување блиц

 • Тип на приклучок
  Повеќефункционални
 • Компатибилни фотоапарати
  Фотоапарати од Canon со 21-пински повеќефункционален приклучок за галантерија со поддршка за автоматски блиц E-TTL

Режими на блиц

 • Автоматска контрола на експозицијата
  E-TTL II
 • Рачни / излезни поставки
  Да - 1/1-1/81921
 • Рачни чекори
  Чекори на зголемување од 1/3
 • Треперечки блиц (MULTI)
  1/4-1/81922 (во чекори на зголемување од 1)
 • Фреквенција на треперење
  1-500 Hz
 • Gr. (Индивидуална контрола на групи)
  Да
 • Автоматско мерење на надворешен блиц
  Да (кога се користи Gr. )

Функција поврзана со блицот

 • Заклучување на FE
  Да (од фотоапаратот)
 • FE-меморија
  Не
 • Компензација на експозиција при блиц
  ±3 чекори (во чекори на зголемување од 1/2 или 1/3)
 • Групирање на експозиции на блиц
  ±3 чекори (во чекори на зголемување од 1/2 или 1/3)
 • Синхронизација на блиц со втора завеса
  Да
 • Синхронизирање со голема брзина (FP)
  Да
 • Тест блиц
  Не
 • Блиц за моделирање
  Не

Безжичен блиц

 • Предавател
  Да
 • Вид на пренос
  Радио
 • Опсег на предавателот
  Прибл. 30 m
 • Приемник
  Не
 • Број на групи
  5 групи (A, B, C, D, E)
 • ID на пренос преку радиофреквенции
  0000 до 9999
 • Број на канали
  15
 • Скенирање канали за пренос
  Не
 • ПОВРЗАНО фотографирање
  Не

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF
  Не

Извор на напојување со енергија

 • Батерија
  Се напојува преку фотоапаратот

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода
  Да
 • Материјал на приклучокот за прикачување блиц
  Метал / Пластика

Разно

 • Приспособена функција
  3 (0 персонални функции)
 • LCD-екран
  Не
 • Вртливо копче
  Не
 • Копчиња
  1
 • Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот
  Да (потребно)
 • Сензор за експозиција на надворешен блиц
  Не
 • Приклучок за компјутер
  Не
 • Дополнителна опрема (вклучена)
  Мека торбичка, капаче (за приклучокот)
 • Компатибилни Speedlite-блицови
  EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT

Работни услови

 • Работна температура
  0- 45 °C
 • Работна влажност
  85% или помалку

Физички спецификации

 • Димензии (Ш x В x Д)
  45,5 x 37,8 x 53,6
 • Тежина
  48 g
 1. Мала моќност до 1/8192 со компатибилни Speedlite-блицови (на пр., EL-1), инаку моќноста може да се намали до 1/128. Минималната излезна моќност на блицот е 1/128 при синхронизација со голема брзина.
 2. Мала моќност до 1/8192 со компатибилни Speedlite-блицови (на пр., EL-1), инаку моќноста може да се намали до 1/128. Минималната излезна моќност на блицот е 1/128 при синхронизација со голема брзина.