Безжичен предавател

Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT (Ver.2)

Спецификации

Спецификации

 • Далечинско активирање на блиц со радиофреквентни бранови

 • Активирајте одредени Speedlites блицеви на далечина од 30 m

 • Дел од системот на блицеви E-TTL II

 • Овозможува контрола на 15 блицеви

 • Далечинско активирање на фотоапаратот

 • Заштита од прав и влага

 • Синхронизација со втора завеса, моќност од 1/8192 и FE-меморија за EL-1 и понови блицеви Speedlite

Детални спецификации

Режими на блиц

 • Автоматска контрола на експозицијата
  E-TTL II / E-TTL
 • Синхронизирање со голема брзина (FP)
  Да
 • Рачни / излезни поставки
  Да - 1/1- 1/128 (1/81921, 2)
 • Рачни чекори
  чекор од 1/3
 • Поставки за треперење / јачина
  Да - 1/4-1/128 (1/81923, 4)
 • Фреквенција на треперење
  1-500 Hz

Функција поврзана со блицот

 • Заклучување на FE
  Да
 • FE-меморија
  Да5, 6
 • Компензација на експозиција при блиц
  Да
 • Групирање на експозиции на блиц
  Да
 • Синхронизација на блиц со втора завеса
  Да7,8
 • Блиц за моделирање
  Да

Безжичен блиц

 • Предавател
  Да
 • Вид на пренос
  Радио
 • Опсег на предавателот
  Внатре: 30 m
  Надвор: 30 m
 • Приемник
  Не
 • Број на групи
  5 - A, B, C, D или E
 • Број на канали
  15
 • Далечинско копче за бленда
  Да

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF
  Не
 • Број на поддржани AF-точки
  -
 • Вид на помошен зрак за AF
  -

Извор на напојување со енергија

 • Батерија
  2 x AA батерии
 • Минимално време на обновување
  НЕМА
 • Надворешен уред за напојување
  Не

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода
  Да
 • Материјал на приклучокот за прикачување блиц
  Метал

Разно

 • Приспособена функција
  8 (4 персонални функции)
 • Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот
  Да
 • Сензор за експозиција на надворешен блиц
  Не
 • Приклучок за компјутер
  Не
 • Дополнителна опрема (вклучена)
  Мека торбичка
 • Дополнителна опрема (изборно)
  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3, кабел за активирање SR-N3
 • Компатибилни Speedlite-блицови
  EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT

Физички спецификации

 • Димензии (Ш x В x Д)
  67,4 x 61,5 x 77,4
 • Тежина
  110 g
 1. За компатибилните фотоапарати може да биде потребно најновото ажурирање на фирмверот.
 2. Минималната моќност на блицот од 1/8192 е возможна само со Speedlite EL-1 (1/128 со брза синхронизација). Не се прикажува во поставките за корисничкиот интерфејс на фотоапаратите издадени пред 2020 година.
 3. За компатибилните фотоапарати може да биде потребно најновото ажурирање на фирмверот.
 4. Минималната моќност на блицот од 1/8192 е возможна само со Speedlite EL-1 (1/128 со брза синхронизација). Не се прикажува во поставките за корисничкиот интерфејс на фотоапаратите издадени пред 2020 година.
 5. За компатибилните фотоапарати може да биде потребно најновото ажурирање на фирмверот.
 6. Моќноста на блицот може малку да се разликува помеѓу моќноста на автоматскиот и рачниот блиц E-TTL
 7. За компатибилните фотоапарати може да биде потребно најновото ажурирање на фирмверот.
 8. Со компатибилни фотоапарати издадени од 2020 година или подоцна, на пр. EOS-1D X Mark III, EOS R5/R6 и понови, со исклучок на EOS 850D.