Canon Wi-Fi Adapter W-E1
Спецификации

Димензии

24,0 × 32,0 × 2,1mm

Тежина

2g

Раб. услови

0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

Детални спецификации

WI-FI АДАПТЕР

Тип на Wi-Fi адаптер

Адаптер за пренос на слики, коммпатибилен со IEEE802.11b, IEEE802.11g, IEEE802.11n безжичен LAN

Дизајн на Wi-Fi адаптер

SD картичка (без внатрешна меморија)

Компатибилни фотоапарати

EOS 7D Mark II1, EOS 5DS2, EOS 5DS R3

WI-FI ФУНКЦИИ

Комуникација со паметни телефони

Сликите може да се прегледуваат, контролираат и да се примаат преку паметен телефон
Далечинска контрола на фотоапаратот преку паметен телефон

Далечинско ракување со помош на EOS Utility

Функциите за далечинска контрола и функциите за прегледување слики на EOS Utility може да се користат безжично

КОМУНИКАЦИЈА

Софтвер за поврзување

EOS Utility (за компјутери и за Mac компјутери)
Апликација Canon Camera Connect (за компатибилни Android и iOS уреди)

Поддржани формати на фајлови за пренос

JPEG, MP4

Поврзување преку NFC

Не е поддржано

Макс. број на приклучоци

1

БЕЗЖИЧЕН LAN

Усогласеност со стандарди

IEEE 802.11b
IEEE 802.11g
IEEE 802.11n

Опсег на пренос

Прибл. 10m

Фреквенција на пренос

2412 до 2462 MHz / Канали: 1 до 11 канали

Методи за конфигурација на безжичен LAN

Поставување на заштитена Wi-Fi мрежа (WPS)
PIN код

Методи на поврзување

Режим на пристапна точка на фотоапаратот / Инфраструктура (IEEE 802.11n/11b/11g)

Шифрирање

WEP, TKIP, AES

Приказ на јачината на сигналот

Означена на скала од еден до четири на задниот дел од LCD екраните на фотоапаратите, на икона за антена

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено, и тие се подложни на промена без претходно известување

  1. Потребно е ажурирање на фирмверот
  2. Потребно е ажурирање на фирмверот
  3. Потребно е ажурирање на фирмверот