Камери за инстант слики и фотоапарати со џебен печатач

Canon Zoemini S2

Спецификации

Спецификации

 • Капацитет за 10 листови

  Фотохартија Zink™ од Canon со големина од 2x3" за која не е потребно мастило

 • Модерен и лесен

  Модел од 188 gm во зелено-сина, бела и розова-златна боја

 • Bluetooth®

  Поврзување преку Bluetooth®

 • Далечинско активирање на блендата и прегледување во живо

  Со апликацијата Canon Mini Print

 • Поддршка за паметни телефони

  iOS и Android

 • 314×600 dpi

  Резолуција

 • 8 мегапиксели

  Камера

 • Микро SD

  Поддршка за мемориски картички

Детални спецификации

Печатач

 • Технологија за печатење
  ZINK™
 • Работен век на главата на печатачот
  1000 страници (под 25°C)
 • Брзина на печатење
  Приближно 50 секунди (вклучување и исклучување на моторот, на собна температура од 25°C )
 • Резолуција на печатење
  314 x 600 dpi
 • Печатење без рабови
  ДА
 • Печатење со бели рабови
  ДА
 • Печатење со филтер
  ДА (црно-бело / живописни бои)
 • Приспособување на рабовите
  ДА (преку апликацијата Mini Print)
 • Поврзување со печатач
  Микро USB
 • Поврзување
  Bluetooth 5.0
 • NFC
  iOS (потребен е NFC-читач од 3-ти страни, достапен само за iPhone 7 или понов модел)
  Android (функционира со модели со поддршка за NFC и однапред инсталиран NFC-читач)
 • Автоматски сензор за хартија
  ДА
 • Батерија
  Вградена литиум-полимерска батерија на полнење од 700 mAh
 • Издржливост на батеријата
  25 фотохартии во просек
 • Автоматско исклучување
  ДА (3 мин. / 5 мин. / 10 мин.) (поставување преку АПЛИКАЦИЈАТА)
 • Копче за ресетирање
  ДА
 • Брзина на полнење
  Приближно 120 минути (од 0% до целосно полнење)
 • Контролен панел
  1. Копче за вклучување
  2. Копче за блендата
  3. Копче за филтер (црно-бело / живописни бои)
  4. Копче за рамка (бела рамка/ прилагодена рамка)
  5. Преклопник на лизгање (пејзаж без блиц / портрет со автоматски блиц / автопортрет со прстенесто светло)
 • Компатибилност со мемориска картичка
  ДА, микро SD-картичка, до 256 GB
 • Поддржани видови на медиуми
  Фотохартија Canon ZINK®, однапред исечена и самолеплива хартија Canon ZINK®
 • Максимална големина на хартија
  2,0” x 3,0”
 • Капацитет за хартија
  До 10 листови фотохартија Canon ZINK® + 1 SmartSheet®
 • Боја на куќиштето
  Розова-златна / бисерна бела / темна зелено-сина
 • Големина на куќиште (Ш x В x Д)
  121 x 80,3 x 22,4 mm
 • Тежина
  188 g
 • Препорачана температура при работа, при полнење и при складирање (℃)
  15 - 32°C (59 - 90°F)
 • Препорачана работна влажност (RH)
  40-55% RH
 • Работна температура (℃)
  5 - 40°C (41 - 104°F)
 • Регулаторен број за идентификација на моделот
  PP2002
 • Работна влажност (RH)
  <70%RH

Камера

 • Резолуција на фотографија
  8 MP
 • Формат на фотографија
  JPG
 • Светло за блиц
  ДА
 • Опсег на светлина на блицот
  0,5 M - 1,0 M
 • Прстенесто светло
  ДА (8 LED-диоди)
 • Ефикасен опсег на прстенестото светло
  0,3 M- 0,6 M
 • Опсег на фокусирање
  Фиксен (опсег: 30 cm~∞ )
 • Фокусна должина
  2,6 mm
 • Фокусна должина (еквивалент за видео од 35 mm)
  25,66 mm
 • Зум
  Фиксни
 • Решетка
  f/2,2
 • Чувствителност
  Автоматски (опсег на ISO: 100 - 1600)
 • Баланс на белата боја
  Автоматско
 • Прилагодување на експозицијата
  Автоматско
 • Прегледување во живо
  ДА (преку АПЛИКАЦИЈАТА)
 • Самостоен тајмер
  ДА (ИСКЛУЧЕНО / 3 сек. / 5 сек. / 10 сек.) (поставување преку АПЛИКАЦИЈАТА)
 • Далечинска контрола на блендата
  ДА (преку АПЛИКАЦИЈАТА)
 • Приспособен индикатор за звук на фотоапаратот
  ДА (вклучување / исклучување / бленда) (поставување преку АПЛИКАЦИЈАТА)

Индикатори

 • LED светилка на долната страна (полнење)
  Црвено: полнење
  Зелено: полнењето е завршено
 • LED-светилка на горната страна (статус)
  Белата светилка е вклучена: уредот е вклучен и е во режим на подготвеност
  Белата светилка трепка: обработка на Smartsheet / подготовка на печатењето / ажурирање на фирмверот
  Црвената светилка е вклучена: уредот постигнал премногу висока температура
  Црвената светилка трепка: капакот е отворен / грешка на печатачот / нема хартија / заглавена хартија
  Црвената/белата боја трепкаат последователно: слаба батерија, многу слаба батерија
  Белата светилка трепка: уредот се вклучува
  Сината светилка трепка: грешка на Smartsheet
  Цијан светилката е вклучена: премногу ниска температура на уредот
  Цијан светилката трепка: главата на печатачот се лади
  Магента светилката е вклучена: режим за масовно складирање
  Магента светилката трепка: грешка на SD-картичката
  Жолтата/магента/цијан/белата светилка трепкаат последователно: печатачот печати
 • LED-светилка за избор на филтер
  1) ИСКЛУЧЕНО: не
  2) Вклучено: црно-бел филтер
  3) Вклучено: филтер за живописни бои
 • LED-светилка за бели рабови
  ВКЛУЧЕНО: да
  ИСКЛУЧЕНО: не
 • Звучник (статус)
  1) Вклучување
  2) Заклучување на фокусот на фотоапаратот
  3) Бленда на фотоапаратот
  4) Грешка на фотоапаратот (неуспешно фотографирање)
  5) Вметнување / Исфрлување на микро SD-картичка
  6) Грешка на микро SD-картичката

Информации за фотохартијата Zink

 • Фотохартија ZINK® од Canon
  Фотохартија Canon ZINK® (10 листови во пакување)
  Големина на фотохартија од 2” x 3” / се лупи, задната страна е леплива
 • Услови на складирање
  Температура: 0 - 25°C, влажност: 40-55% RH

Компатибилни оперативни системи и апликации

 • Компатибилни оперативни системи (за апликацијата за мобилни уреди)
  iOS 12.0 или понов и Android 6.0 или понов
 • Компатибилни оперативни системи (за компјутер)
  Windows 7 / 8 / 8.1 / 10, Mac OSX 10.10-10.14
 • Апликација за мобилни уреди
  Canon Mini Print