Canon F-715SG

F-715SG

Напредниот научен калкулатор F-715SG, кој има голем 2-линиски LCD екран, се испорачува во три различни бои. Тој е делумно изработен од рециклирани материјали од Canon, поради што претставува оддржлив избор.

Придобивки

  • Голем 2-линиски LCD екран
  • 250 функции и одлики
  • До 16 цифри за внатрешни пресметки
  • Поодржливо решение, со користење на рециклирани пластични материјали од Canon за долното и тврдото куќиште
  • Сигурен двоен извор на напојување: соларна енергија и батерија
  • Во избор од три бои

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon F-715SG

Појасни отчитувања со исклучително голем 2-линиски екран


Идеален за учење, проверки и решавање на проблематични задачи од домашната задача, научниот калкулатор F-715SG се одликува со исклучително голем 2-линиски LCD екран. Вредностите се прикажуваат во првиот ред, а резултатите во долниот - прикажувајќи одговори со 10 цифри и експоненти со 2 цифри. Големината на знаците на примарниот приказ изнесува 9,6 x 3,96mm, овозможувајќи едноставно и прецизно отчитување на резултатите со еден поглед.

250 обемни функции и одлики


Интелигентен во секој поглед, овој научен калкулатор се одликува со сите неопходни функции кои им се потребни на студентите во изучување на математиката и науката, вклучувајќи општа математика, тригонометрија, статистика, физика и градежништво. За решавање на напредните проблеми, F-715SG нуди вкупно 250 функции и одлики. Тој нуди можност за зачувување во меморија и повикување на 17 пресметки, при што корисниците можат да истражуваат различни пристапи и концепти. Покрај тоа, внатрешните пресметки можат да се вршат со користење на 16 цифри, а со тоа да се добијат и поточни резултати.

Делумно изработен со рециклирани материјали од Canon


F-715SG истовремено претставува практично и оддржливо решение. Тоа се должи на употребата на рециклирани пластични материјали од страна на Canon за изработка на долниот дел од куќиштето и тврдото куќиште. Втора шанса за рециклираните ресурси.

Сигурен двоен извор на напојување


Овој научен калкулатор работи и на соларна енергија и на заменлива батерија, при што нуди континуирана сигурност и обезбедува двојна потврда при оценување на испитите. Користете ја можноста за соларно напојување кое заштедува енергија кога условите на осветлување го дозволуваат тоа, а кога ќе биде потребно префрлете се на резервната батерија. F-715SG прикажува и напредно предупредување за да посочи дека батеријата е при крај. Доколку не се користи или допира 7 минути, функцијата за "автоматско исклучување" го исклучува калкулаторот и дополнително ги зачувува ресурсите на батеријата.

Три интелигентни различни бои


Практичен и стилски, F-715SG е достапен во црна или две варијанти на бела боја, со избор од магента или сина боја на копчињата со стрелки и тврдото куќиште. Со тежина од 124 грама, лесно можете да го пренесувате. Тврдиот капак на лизгање ги заштитува тастатурата и екранот од секојдневните удари и паѓања.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon F-715SG, неговите функции и можности.