DSLR-фотоапарати

Canon EOS 1200D

Снимајте извонредни фотографии со 24,1 мегапиксели и Full HD видеоснимки. Зголемете ја креативноста со овој забавен и едноставен DSLR фотоапарат.

Придобивки

 • Снимете ги специјалните моменти од животот со висококвалитетни фотографии и видео снимки

 • Снимајте детали и амбиентални опкружувања, дури и во темни услови

 • Снимајте со соодветни подесувања, користејќи го автоматскиот режим за интелигентно откривање на сцени

 • Едноставен чекор-по-чекор водич за функции и EOS Companion апликација

 • Подобрете ги вашите спомени и станете уметници со креативните филтри

Детални карактеристики

 • Фотографии на кои ќе се гордеете

  Сликајте и снимајте видео снимки со квалитет и сопствен карактер. Сликите со 18 милиони точки од EOS 1200D се полни со детали и се доволно големи за печатење во големини до A2+. Видео снимките ќе изгледаат професионално кога ќе ги репродуцирате на вашиот домашен HD телевизор.

 • Доловувајте спомени дури и кога се стемнува

  Кога нивото на светлината ќе се намали, EOS 1200D ја зголемува својата чувствителност на светлина со цел вашите слики да ја задржат острината и да се намали потребата за користење на блиц. Фотографирањето со амбиентална светлина претставува одличен начин за доловување на атмосферата на одредени настани и дискретен начин за доловување на драгоцени спомени и природни изрази на лицата.

 • Едноставно користење за сите објекти

  При снимањето фотографии со EOS 1200D, фотоапаратот ја анализира и сцената, пребарувајќи светлина, бои и присуството на движење и лица. Овие податоци се користат за подесување на најсоодветните подесувања на фотоапаратот за сцената, без разлика дали се работи за детален пејзаж или динамично движење. Вградениот водич за функции и апликацијата за поддршка ќе ви помогнат да научите повеќе за вашиот фотоапарат, кога ќе посакате.

 • Запознајте се со DSLR фотографирањето со помош на апликацијата EOS Companion

  Користете ја апликацијата EOS Companion за да се запознаете со функциите и контролите на вашиот EOS 1200D и дознајте како различните објективи можат да ви понудат нови креативни опции и како да снимате различни објекти. Интерактивните упатства и задачи ќе ве инспирираат и ќе ви помогнат да ги развиете вашите вештини.

 • Ергономски дизајн што ќе сакате да го користите

  Оптичкиот визир ви овозможува да ја обликувате и предвидите вашата снимка, така што секогаш ќе бидете подготвени да ги доловите чувствата на моментот. Благодарение на практичните контроли кои се инстинктивни за користење, како и големиот LCD екран од 7,5 см (3”) за прегледување на слики, ќе ви претставува задоволство да го користите EOS 1200D.

 • Изразете ја вашата креативна страна

  Нагласете го главниот објект во фотографијата така што ќе го изолирате наспроти мека и заматена заднина - изглед кој е карактеристичен за DSLR фотографирањето. Користете некој од петте креативни филтри за да извршите лично прилагодување на вашите фотографии, меѓу кои и црно-бела зрнеста текстура, фотоапарат-играчка и ефект на рибино око.

 • Бидете во фокус

  Задржете ја острината на објектите така што ќе ги поставите под некоја од деветте точки за фокусирање на EOS 1200D. Тие се распределени на визирот, а ви овозможуваат да го поставите објектот во средина на сликата или во некој агол, за да добиете поинтересна композиција.

 • Погледнете го светот преку други очи

  Променете ја вашата гледна точка и снимајте различни објекти додека напредувате во фотографирањето, со обемната палета на EF и EF-S објективи од Canon. Доближете се со телефото објектив или опфатете уште повеќе од сцената со објектив за зумирање со извонредно широк агол.

Спецификации

 • Голем CMOS сензор од тип APS-C со 18 мегапиксели за неверојатни детали

 • Одлични снимки при слаба осветленост

 • Ги избира автоматски најдобрите поставки

 • Изборни AF точки за креативно обликување

 • Континуирано фотографирање со брзина до 3 слики во секунда

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Голем осветлен екран за јасно прегледување

 • Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин

 • Употребете креативни ефекти на вашите слики

 • Видеоснимки со 1080p со филмски изглед

 • Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

 • Експериментирајте со EOS системот

 • Верувајте му на вашиот фотоапарат и дознајте повеќе за фотографирањето со оваа бесплатна апликација

 • Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин