Canon EOS 2000D Hero
Blank-Rect Image

Canon EOS 2000D

Тој е лесен и интуитивен за користење, па затоа е идеален DSLR фотоапарат за почетници што сакаат да снимаат и споделуваат спомени со прекрасно заматување на заднината.

Discover EOS 2000D

Запознајте се со EOS 2000D

Ослободете ја креативноста и снимајте спомени без напор.

Погледни видеозапис

Раскажувајте приказни со DSLR квалитет без напор

Снимајте детални слики со DSLR квалитет и Full HD видеоснимки како во кино на едноставен начин, дури и во услови со лошо осветлување, со помош на EOS 2000D со 24,1 мегапиксели. Споделувајте веднаш и фотографирајте далечински преку Wi-Fi*, NFC** и апликацијата Canon Camera Connect.

Погледни целосни спецификации

Canon EOS 2000D

Прекрасни фотографии, видеоснимки како во кино

Користете го сензорот со 24,1 мегапиксели и 19x поголема површина од повеќето паметни телефони*** за да снимате приказни со прекрасно заматување на заднината, дури и при слабо осветлување.

Креативност без напор

Фотографирајте со прегледување во живо со креативниот автоматски режим и додавајте уникатни завршни обработки со креативните филтри. Само насочете и фотографирајте со автоматското интелигентно откривање на сцени за да добиете одлични резултати.

Effortless creativity
Bring everyday moments to life with EOS 2000D

Внесете реалистичност во секојдневните моменти со EOS 2000D

Претворете ги спонтаните моменти во креативни Full HD видеозаписи или користете ја функцијата за куси видеозаписи за да ги доловите најдобрите моменти во денот.

Погледни видеозапис

Фотографирајте со сигурност

Доловете го моментот така како што го гледате со прецизен автоматски фокус, брзина од 3,0 fps и DIGIC 4+. Уживајте во лесно обликување на кадарот преку оптичкиот визир и гледајте ги резултатите на LCD екранот од 7,5 cm.

Shoot with confidence

Едноставно споделување, далечинско фотографирање

Префрлувајте ги вашите приказни во паметни уреди за неколку секунди, за лесно споделување на социјалните медиуми или архивирање и фотографирајте далечински преку Wi-Fi*, NFC** и апликацијата Canon Camera Connect.

Social sharing, remote shooting
Explore DSLR power

Откријте ја моќта на DSLR

Добијте практични совети за фотографирање со DSLR уред од апликацијата Photo Companion на Canon (може да се преземе за Android и iOS). Започнете да користите различни објективи и дополнителна опрема или изберете рачна контрола кога ќе бидете подготвени.

Дознајте повеќе

Дали ви треба помош при избирањето на вашиот прв DSLR фотоапарат?

Куќиште на камера

споредба со EOS 4000D

EOS 4000D

споредба со EOS 2000D

EOS 2000D

Ефективни пиксели (прибл. MP)

18

24,1

LCD екран

Тип 2,7 (6,8 cm)

Тип 3,0 (7,5 cm)

Оптички визир

Да (фиксен диоптер)

Да

AF точки

9

9

Континуирано фотографирање

3 fps

3 fps

Вграден блиц

Да

Да (автоматско исфрлување)

Автоматски режим за интелигентно откривање на сцени / водич за функции

Да

Да

Креативни филтри

Да

Да

Филмови

Full HD

Full HD

Апликација Photo Companion*****

Да

Да

Апликација Camera Connect****

Да

Да

Поврзување

Wi-Fi

Wi-Fi и NFC**

Далечински управувач****

Само преку паметен уред

RS-60 или преку паметен уред

Canon EOS 2000D WITB

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за да добиете DSLR квалитет - додајте само мемориска картичка и торбичка за фотоапарати.

Куќиште EOS 2000D

Заштитник за очи Ef

Ременче за фотоапарати EW-400D

Батерија LP-E10

Полнач за батерии LC-E10E

Кабел за напојување на полначот за батерии

Водич за почетници

Компатибилна дополнителна опрема

Поврзани производи

*Поврзувањето преку Wi-Fi и функциите се различни во зависност од моделот и регионот. Сите функции или уреди не се поддржани. За повеќе информации погледнете ги целосните спецификации.

**Компатибилни уреди со Android и поддршка за NFC.

***Во групата на стандардни паметни телефони со сензори од тип 1/ 2,5 до тип 1/3. Врз основа на истражување од Canon.

****Потребни се компатибилни уреди со iOS или Android, за повеќе информации погледнете ги целосните спецификации.

*****Потребни се компатибилни уреди со iOS или Android, за повеќе информации погледнете во Apple App Store или Google Play Store.