EOS 60Da

Дизајниран специјално за астрофотографии, EOS 60Da нуди поголема чувствителност кон инфрацрвената светлина благодарение на изменетиот филтер за ниски фреквенции кој е сместен на предниот дел од CMOS сензорот на фотоапаратот со 18 мегапиксели.

Придобивки

  • Поголема чувствителност за инфрацрвената светлина.
  • APS-C CMOS сензор со 18 мегапиксели.
  • 3:2 Clear View LCD екран со променлив агол од 7,7cm (3,0”).
  • ISO 100-6400, може да се прошири до ISO 12.800.
  • Снимање на долг временски период со помош на софтверот EOS Utility или изборниот TC-80N3.
EOS 60Da Rich Image

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS 60Da

чувствителност на светлина со голема бранова должина


Изработен според популарниот фотоапарат EOS 60D, EOS 60Da се одликува со зголемена чувствителност на светлина со H-a бранова должина, која го прави идеален за примена во астрономијата. изменетиот филтер за ниски фреквенции го подобрува снимањето на инфрацрвени феномени, како разлеани облачни маси, за приближно три пати во споредба со EOS 60D.

Висока резолуција


Снимајте фотографии со висока резолуција кои се полни со детали. CMOS сензорот со 18 мегапиксели работи заедно со 14-битен DIGIC 4 процесор за слика со цел да обезбеди слики кои имаат мал шум, дури и при снимање со долга експозиција или со висока ISO чувствителност (макс. ISO 6400, може да се прошири до ISO 12.800).

LCD екран со променлив агол


Обликувајте го кадарот, фокусирајте и фотографирајте од кој било агол со 3:2 Clear View LCD екранот со променлив агол од 7,7cm (3,0”), дури и кога фотоапаратот е прикачен на телескоп.

Снимање на долг временски период


За снимање на долг временски период, EOS 60Da нуди компатибилност со изборниот далечински управувач TC-80N3 (при користење на испорачаниот адаптер RA-E3). Можно е далечинско управување на фотоапаратот и снимање со друг уред од кој било PC или Mac компјутер, со користење на испорачаниот софтвер EOS Utility.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS 60Da, неговите функции и можности.

18 megapixel CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

Large clear view of your scene

Голем и јасен приказ на вашата сцена

Ensures correctly exposured images in all lighting conditions

Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

Choice of AF points for creative framing and subject tracking

Изборни AF точки за креативно обликување

Continous shooting

Континуирано фотографирање

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Moveable screen for creative framing

Пренослив екран за креативно обликување

Large bright screen for clear viewing

Голем осветлен екран за јасно прегледување

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Choose the right aspect ratio for your photo

Изберете го соодветниот сооднос на слика за вашата фотографија

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Level your camera for straight horizons

Прилагодете го нивото на вашиот фотоапарат за да добиете прави хоризонти

Edit and process  RAW images in camera

Уредување и обработка на RAW слики во фотоапаратот

Control Speedlites from your camera remotely

Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат