EOS 700D

Преминете на DSLR фотографирање и зголемете ја вашата креативност. Снимајте врвни фотографии и видео снимки со сензорот од 18 мегапиксели и уживајте додека снимате со Vari-angle Clear View LCD II екранот на допир кој е едноставен за користење.

Canon EOS 700D

Придобивки

 • Создавајте висококвалитетни слики со мал шум кои се исполнети со детали
 • Снимајте фотографии со 18 мегапиксели и Full-HD видео снимки со истиот фотоапарат
 • Режимот Servo AF за видео го задржува фокусот врз подвижните објекти додека снимате видео записи
 • Снимајте од поинакви агли со Vari-Angle Clear View LCD II екранот на допир
 • Фотографирајте брзо и едноставно со автоматското интелигентно откривање на сцени

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EOS 700D

Врвен квалитет на слика


Доловете ги сите детали со хибридниот CMOS AF сензор со 18 мегапиксели. EOS 700D создава слики со мал шум кои можете да ги печатите во големи димензии или да ги отсекувате со цел да добиете поинакви композиции.

Изработувајте проекти со Full HD видео снимки


Снимајте видео записи со резолуција од 1080p и уживајте во соодветното ниво на автоматска или рачна контрола кое ви одговара. Технологијата за хибриден AF овозможува континуирано фокусирање при снимање видео снимки, а EOS 700D нуди речиси бесчуен Servo AF режим за видео при користење на STM објективи. Снимајте стерео звук со вграден или надворешен микрофон.

Бидете во чекор со динамичните случувања


Следете ги подвижните објекти дури и ако се движат низ целата сцена со помош на систем за автоматско фокусирање кој е составен од 9 вкрстени AF точки. Континуираното фотографирање со брзина од 5 fps за групно снимање до 22 снимки значи дека никогаш нема да го пропуштите одлучувачкиот момент.

Откријте нови агли


Обликувајте го кадарот на фотографиите и видео снимките од нови и интересни агли со помош на Vari-angle Clear View LCD II екран на допир од 7,7cm (3,0”) со сооднос на слика од 3:2 на EOS 700D. Снимајте над група луѓе или одлучете се за извонредна гледна точка од ниско ниво.

Контрола преку екран на допир


EOS 700D може едноставно да се користи од моментот кога за прв пат ќе го земете во раце. Фотографирајте и фокусирајте со еден допир врз екранот на допир на фотоапаратот и користете гестикулации како штипнување и преминување со прстите преку екранот за да се движите низ сликите додека ги прегледувате.

Автоматско интелигентно откривање на сцени


Снимајте одлични слики на едноставен начин. Режимот за автоматско интелигентно откривање на сцени од Canon ја анализира сцената и автоматски ги избира најсоодветните подесувања за фотоапаратот.

Зачекорете кон зголемување на креативноста


Разгледајте ја и изберете од палетата на ефекти од креативни филтри, во кои спаѓаат и црно-бела зрнеста текстура, фотоапарат-играчка и минијатурен ефект. Режимите за тематски сцени автоматски ги избираат правилните подесувања за објектот кој се фотографира, додека креативниот автоматски режим нуди поголема контрола врз фактори како заматување на заднина, преку интуитивен интерфејс.

Преземете ја целосната контрола


Кога ќе бидете подготвени да напредувате во фотографирањето, изберете приоритет на решетка, приоритет на бленда или рачен режим за целосно да ја преземете контролата врз вашите слики.

Перформанси при слаба осветленост


Снимајте одлични слики дури и при слаба осветленост, без да користите блиц со цел да го доловите вистинскиот амбиент на сцената. EOS 700D се одликува со опсег на чувствителност со ISO вредности од 100-12800 (може да се прошири до ISO 25600).

Одлични резултати во тешки услови


Режимот за контролирање на HDR задното осветлување овозможува снимање на три слики со различни експозиции кои се комбинираат во една слика, задржувајќи ги деталите во сенките и осветлените површини. Режимот за рачно снимање на ноќни сцени кај EOS 700D овозможува снимање на повеќе слики со голема брзина на блендата кои меѓусебно се спојуваат за добивање на резултати без заматување.

Истражувајте со EOS системот


Подобрете го вашето фотографирање уште повеќе со огромната палета на објективи, дополнителна опрема и блицеви кои го сочинуваат EOS системот.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EOS 700D, неговите функции и можности.

18MP-CMOS

CMOS сензор со 18 мегапиксели

Great low light shots

Одлични снимки при слаба осветленост

5fps

Фотографирање со голема брзина

Continuous AF in Movies

Континуиран AF при снимање видео снимки

ClearViewII

Голем осветлен екран на допир за јасно прегледување

Powerful DIGIC processing

Моќна обработка со DIGIC

Moveable screen for creative framing

Пренослив екран за креативно обликување

Stunning 1080p movies

Неверојатни видео снимки од 1080p

Automatically analyse your scene and select the best settings

Автоматско анализирање на вашата сцена и избирање на најдобрите подесувања

On camera guide to help you learn

Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

Apply creative effects to your iamges

Употребете креативни ефекти на вашите слики

Dual-Layer-Metering

Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

Easily apply a look to your shots in the Basic zone

Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

Choice of AF points for creative framing and subject tracking

Изборни AF точки за креативно обликување

Control Speedlites from your camera remotely

Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат

Easily create engaging movies

Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин

 • EOS 700D куќиште

 • Заштитник за очи EF

 • Капаче за фотоапарат R-F-3

 • Широк ремен EW-100DBIV

 • Полнач за батерии LC-E8E

 • AC кабел (со приклучок од вид E)

 • Батерија LP-E8

 • Капаче за батерија

 • Кабел за интерфејс IFC-130U

 • Комплет со упатство за користење

Апликација Canon Photo Companion

Апликација Canon Photo Companion

Нашата апликација Photo Companion е најдобриот партнер за сите корисници кои раскажуваат приказни преку видео бидејќи нуди пристап до прилагодени и професионални информации и содржини кога тоа најмногу ви е потребно, за да можете да внесете реалистичност во вашите приказни.

Откријте повеќе

Преземете ја апликацијата Canon Photo Companion од iTunes
Преземете ја апликацијата Canon Photo Companion за Android