DSLR-фотоапарати

Canon EOS 700D

Спецификации

Работни услови

0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

Димензии (Ш x В x Д)

133,1 x 99,8 x 78,8 mm

Тежина (само куќиште)

Прибл. 580g (CIPA стандарди за тестирање, вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

EOS 700D FRT w EF-S 18-135mm IS STM

Спецификации

 • CMOS сензор со 18 мегапиксели

 • Одлични снимки при слаба осветленост

 • Фотографирање со голема брзина

 • Континуиран AF при снимање видео снимки

 • Голем осветлен екран на допир за јасно прегледување

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Пренослив екран за креативно обликување

 • Неверојатни видео снимки од 1080p

 • Автоматско анализирање на вашата сцена и избирање на најдобрите подесувања

 • Водич за фотоапаратот кој ќе ви помага

 • Употребете креативни ефекти на вашите слики

 • Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

 • Направете поинаков изглед на вашите слики во основната зона на едноставен начин

 • Изборни AF точки за креативно обликување

 • Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат

 • Снимајте извонредни видео снимки на едноставен начин

Детални спецификации

 • Тип

  22,3 x 14,9mm CMOS

 • Ефективни пиксели

  Прибл. 18,0 мегапиксели

 • Вкупно пиксели

  Прибл. 18,5 мегапиксели

 • Сооднос на слика

  3:2

 • Филтер за ниски фреквенции

  Вграден/фиксен

 • Чистење на сензор

  EOS вграден систем за чистење

 • Тип на филтер за бои

  Примарни бои

 • Тип

  DIGIC 5

 • Приклучок за објективи

  EF/EF-S

 • Фокусна должина

  Еквивалентно на 1,6x од фокусната должина на објективот

 • Тип

  TTL-CT-SIR со CMOS сензор

 • AF систем / точки

  9 AF точки со вкрстување (f/2,8 во центарот)

 • AF работен опсег

  EV -0,5 -18 (при 23°C и ISO100)

 • AF режими

  AI фокус


  Една снимка


  AI Servo

 • Избор на AF точка

  Автоматско бирање, рачно бирање

 • Приказ на избраните AF точки

  Прикажување на визирот и на LCD екранот

 • AF заклучување

  Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина во AF режим на една снимка.

 • Помошен зрак за AF

  Периодични вклучувања на вградениот блиц или емитување преку изборниот наменски Speedlite блиц

 • Рачно фокусирање

  Се избира на објективот

 • Режими на мерење

  TTL мерење со целосно отворена бленда, со SPC со 63 зони


  (1) Мерење со проценка (поврзано со сите точки на AF)


  (2) Делумно мерење во центар (прибл. 9% од визирот)


  (3) Мерење во точка (прибл. 4% од визирот во центар)


  (4) Просечно мерење со тежиште во центарот

 • Опсег на мерење светлина

  EV 1-20 (при 23°C со 50mm f/1,4 објектив ISO100)

 • AE заклучување

  Автоматски: во режим на AF со една снимка при мерењето со проценка, експозицијата се заклучува кога ќе се постигне фокусирање.


  Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите од креативната зона.

 • Компензација на експозиција

  +/-5 EV во 1/3 или 1/2 чекори на зголемување (може да се комбинира со AEB).

 • AEB

  3 снимки +/- 2 EV, 1/2 или 1/3 чекори на зголемување

 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  АВТОМАТСКИ(100-6400), 100-12800 во чекори на зголемување од 1


  ISO може да се прошири до H: 25600


  При снимање видео: автоматски (100-6400), 100-6400 (во чекори на зголемување од цел чекор) ISO може да се прошири до H: 12800

 • Тип

  Електронски контролирана бленда во рамнина на фокусот

 • Брзина

  30-1/4000 сек. (1/2 или 1/3 чекори на зголемување), сијалица (вкупен опсег на брзина на бленда. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на снимање)

 • Тип

  Автоматско одредување на балансот на белата боја со помош на сензор

 • Поставки

  AWB, Daylight (дневна светлина), Shade (сенка), Cloudy (облачно), Tungsten (вештачко светло), Бела


  Fluorescent light (бела флуорeсцентна светлина), Flash (блиц), Custom (прилагодено).


  Компензација на баланс на белата боја:


  1. сина/килибар +/-9


  2. магента/зелена +/-9.

 • Прилагодување на балансот на белата боја

  Да, може да се регистрира 1 корисничко подесување

 • WB со групирање

  +/-3 нивоа во чекори на зголемување од едно ниво


  3 групни снимки на едно притиснување на копчето за бленда.


  Избор на отстапување сино/килибар или отстапување магента/зелено.

 • Тип

  Пентаогледало

 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)

  Прибл. 95%

 • Зголемување

  Прибл. 0,85x (4)

 • Растојание на окото

  Прибл. 19mm (од центарот на леќата)

 • Корекција на диоптер

  -3 to +1 m-1 (диоптер)

 • Информации на визир

  AF информации: AF точки, светло за потврда на фокус¹


  Информации за експозиција: брзина на бленда, вредност на решетка, ISO брзина (секогаш се прикажува), AE заклучување, ниво/компензација на експозиција, круг на мерење во точка, предупредување за експозиција, AEB


  Информации за блиц: подготвен блиц, брза синхронизација, FЕ заклучување, компензација на блиц при експозиција, светло за намалување на ефектот ''црвени очи'' при сликање со блиц.


  Информации за слика: приоритет на најсветли тонови (D+), снимање во црно-бел формат, максимум групни снимки (приказ со 1 цифра), корекција на баланс на белата боја, информации за SD картичка

 • Преглед на длабочина на поле

  Да, со копче за преглед на длабочина на поле.

 • Капаче на визир

  На ременче

 • Тип

  Clear View II TFT екран на допир од 7,7cm (3,0") со променлив агол и сооднос од 3:2, прибл. 1040K точки

 • Покриеност

  Прибл. 100%

 • Агол на гледање (хоризонтално/вертикално)
  100
 • Прекривен слој

  Цврста структура и заштита од замачкување

 • Прилагодување на осветленост

  Поставување на едно од седумте нивоа

 • Опции на екран

  (1) Екран за брза контрола


  (2) Подесувања на фотоапарат

 • Вграден блиц GN (ISO 100, метри)

  13

 • Покриеност со вграден блиц

  до фокусна должина од 17mm (35mm еквивалент: 28mm)

 • Време на обновување на вграден блиц
  113
 • Режими

  Автоматски, рачен блиц, интегриран Speedlite предавател

 • Намалување на ефектот ''црвени очи'' при сликање со блиц

  Да - со ламба за намалување на ефектот ''црвени очи''

 • X-Sync

  1/200сек.

 • Компензација на експозиција при блиц

  +/- 2EV во 1/2 или 1/3 чекори на зголемување

 • Групирање на експозиции на блиц

  Да, со компатибилен надворешен блиц

 • Заклучување на експозиција при блиц

  Да

 • Синхронизација на "втора завеса"

  Да

 • Приклучок за блиц / PC приклучок

  Да/ Не

 • Компатибилност со надворешни блицеви

  E-TTL II со Speedlite блицеви од серијата ЕХ, поддршка за повеќе безжични блицеви

 • Контрола на надворешен блиц

  преку екранот за мени на фотоапаратот

 • Режими

  Интелигентно автоматско откривање на сцена (фотографии и видео снимки), без блиц, креативен автоматски, портрет, пејзаж, одблиску, спорт, SCN(ноќен портрет, рачно снимање на ноќни сцени, контрола на HDR задно осветлување), програм AE, приоритет на бленда AE, приоритет на решетка AE, рачен (фотографии и видео снимки)

 • Стилови на слика

  Автоматски, стандарден, портрет, пејзаж, неутрален, верен, црно-бел, дефиниран од корисник (x3)

 • Простор на бои

  sRGB и Adobe RGB

 • Режими на фотографирање

  Поединечно, континуирано, самостоен тајмер (2s, 10s+далечински, 10s + континуирани снимки 2-10)

 • Континуирано фотографирање

  Макс. Прибл. 5fps. за прибл. (брзината се одржува прибл. 22 слики (JPEG)¹, 6 слики (RAW))²³

 • Тип

  Електронски визир со сензор за слика

 • Покриеност

  Прибл. 99% вертикално и прибл.100% хоризонтално

 • Брзина на кадри

  60 fps

 • ФОКУСИРАЊЕ

  Рачно фокусирање (зголемување на слика од 5x или 10x во која било точка на екранот)


  Автоматски фокус: хибриден CMOS AF (откривање на лице и AF со следење, FlexiZone-повеќекратно, FlexiZone-единечно), AF со откривање на фаза (брз режим)

 • Мерење

  Мерење со проценка во реално време со помош на сензорот за слика.


  Мерење со проценка, делумно мерење, мерење во точка, просечно мерење со тежиште во центарот.

 • Опции на екран
  157
 • Типови на фотографии

  JPEG: фино, нормално (компатибилност со Exif 2.30) / Design rule for Camera File system (2.0),


  RAW: RAW (14 бита оригинален Canon RAW второ издание),


  усогласеност со Digital Print Order Format [DPOF] верзија 1.1

 • RAW+JPEG симултано снимање

  Да (само RAW + големи JPEG слики)

 • Големина на слика

  JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456 (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


  JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5184x3456

 • Фолдери

  Новите фолдери можат рачно да се создаваат и избираат

 • Нумерирање на датотеки

  (1) Секвенцијално нумерирање


  (2) Автоматско ресетирање


  (3) Рачно ресетирање

 • Тип на видео

  MOV (видео: H.264, звук: Linear PCM, нивото на снимање може рачно да се прилагоди од страна на корисникот)

 • Должина на видео снимки

  Максимално траење 29мин. и 59 сек., максимална големина на фајл 4GB (ако големината на фајлот надминува 4GB, тогаш автоматски ќе се создаде нов фајл)

 • Прилагодени функции

  8 функции за прилагодување со 24 подесувања

 • Ознаки за мета-податоци

  Информации за авторски права на корисник (можат да се постават на фотоапаратот)


  Рејтинг на слика (0-5 ѕвезди)

 • Интелигентен сензор за ориентација

  Да

 • Зум при репродукција

  1,5x - 10x овозможено во 15 чекори

 • Формати на приказ

  (1) Единечна слика со информации (2 нивоа)


  (2) Единечна слика


  (3) Индекс со 4 слики


  (4) Индекс со 9 слики


  (4) Приказ со прескокнување (1/10/100 слики, по датум, по фолдер, само видео снимки, само фотографии, по рејтинг)

 • Приказ на слајдови

  Избор на слики: сите слики, по датум, фолдер, видео снимки, фотографии


  Време на репродукција: 1/2/3/5/10/20 секунди


  Повторување: вклучено/исклучено


  Музика во заднина: вклучена/исклучена


  Променлив ефект: исклучен, лизгање во 1, лизгање во 2, избледување 1, избледување 2, избледување 3

 • Хистограм

  Осветленост: да


  RGB: да

 • Предупредување за преголема осветленост

  Да

 • Заштита за бришење на слики

  Бришење: една слика, сите слики во фолдер, означени слики, незаштитени слики


  Заштита: една слика, сите слики во фолдер, сите слики на картичка

 • Категории на мени

  (1) Мени за снимање (x4)


  (2) Мени за репродукција (x2)


  (3) Мени за поставување (x3)


  (4) Мени со прилагодени функции


  (5) Мое мени

 • Ажурирање на фирмвер

  Можно е ажурирање од страна на корисникот.

 • Компјутер

  Hi-Speed USB

 • Друго

  Видео излез (PAL/ NTSC) (интегриран со USB приклучок), HDMI мини излез (HDMI-CEC компатибилност), надворешен микрофон (3,5mm стерео мини приклучок)

 • Печатачи од Canon

  Canon компактни фото печатачи и PIXMA печатачи кои поддржуваат PictBridge

 • PictBridge

  Да

 • Тип

  SD, SDHC или SDXC (UHS-I) картичка

 • PC

  Windows XP вкл. SP3 / Vista вкл. SP2 (со исклучок на Starter Edition) / 7 вкл. SP1 (со исклучок на Starter Edition) / 8


  OS X v10.6-10.8 (потребен е Intel процесор)

 • Macintosh

  Windows XP вкл. SP3 / Vista вкл. SP2 (со исклучок на Starter Edition) / 7 вкл. SP1 (со исклучок на Starter Edition) / 8


  OS X v10.6-10.8 (потребен е Intel процесор)

 • Батерии

  1 x литиум-јонска батерија на полнење LP-E8

 • Издржливост на батеријата

  Прибл. 440 (при 23°C, AE 50%, FE 50%) (5)


  Прибл. 400 (при 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Индикатор на батерија

  4 нивоа

 • Заштеда на енергија

  Напојувањето се исклучува по 30сек. или по 1, 2, 4, 8 или 15мин.

 • Напојување со енергија и полначи за батерии

  Комплет со AC адаптер ACK-E8, полнач за батерии LC-E8, LC-E8E

 • Визир

  Заштитник за очи Ef, леќа за прилагодување на диоптер од E серија со гумена рамка Ef, додаток за продолжување на визир EP-EX15II, аголен пребарувач C

 • Уред за безжичен пренос на датотеки

  Компатибилност со Eye-Fi картички

 • Торбички / ленти

  Полутврда торбичка EH22-L

 • Објективи

  Сите EF и EF-S објективи

 • Блиц

  Canon Speedlite блицови (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite предавател ST-E2, Speedlite предавател ST-E3-RT)

 • Држач со батерија

  BG-E8

 • Далечински контролор / преклопник

  Далечински прекинувач RS-60E3, далечински управувач RC-6

 • Друго

  Ременче за на рака E2, GPS приемник GP-E2

 • Материјали на куќиштето

  Челик што не ’рѓосува и обвивка од поликарбонат со фиберглас

 • Работни услови

  0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

 • Димензии (Ш x В x Д)

  133,1 x 99,8 x 78,8 mm

 • Тежина (само куќиште)

  Прибл. 580g (CIPA стандарди за тестирање, вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

*Препорачан индекс на експозиција

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

¹ со EF300mm f/2,8L IS USM при 50kph

¹ Резолуција голема/фина (квалитет 8)² Врз основа на условите за тестирање на Canon, JPEG, ISO 100, стандарден стил на слика. Се менува во зависност од објектот, марката и капацитетот на мемориската картичка, квалитетот на снимањето на сликата, ISO чувствителноста, погонскиот режим, стилот на сликата, прилагодените функции итн.³ Максималните вредности за fps и капацитетот на баферот може да се намалат во зависност од подесувањата на фотоапаратот и нивото на осветленост

¹ Светлото за потврда на фокусот не е достапно со EF Cinema објективи