Усовршете ги вашите слики со EOS 750D

На едноставен начин напредувајте во фотографирањето со најновата DSLR технологија и автоматскиот режим за интелигентно откривање на сцени.

0%

  Издигнете ги вашите слики на повисоко ниво со EOS 750D

  Избор на режими за снимање

  Снимајте прекрасни слики на едноставен начин со помош на најновата DSLR технологија и основниот и креативниот режим, кои ќе ви овозможат да преземете што поголема или помала контрола врз снимањето.

  Пренослив екран за креативно обликување

  Фотографирајте од креативни агли и уживајте во едноставен и интуитивен пристап до контролите преку LCD екранот на допир од 3,0" (7,7 cm) со променлив агол

  Интелигентен визир

  EOS 750D се одликува со интелигентен визир кој нуди многу подобро доживување при фотографирањето. Кога гледате низ визирот, многу полесно можете да ги видите фокусните точки и сите активни AF зони, а јасно се прикажани и информациите за фотографирање.

  19 AF точки од вкрстен тип за прецизно следење на објектот

  Следете ги динамичните движења со брзиот и прецизен систем за автоматско фокусирање кој е составен од 19 вкрстени AF точки.

  Брз процесор за сите движења

  Моќниот процесор DIGIC 6 овозможува фотографирање со максимална резолуција и брзина од 5 fps – за никогаш да не го пропуштите одлучувачкиот момент.

  Одлични снимки при слаба осветленост

  Снимајте слики за паметење при слаба осветленост без да користите блиц, благодарение на големиот опсег на чувствителност со ISO вредности од 100-12800 (може да се прошири до ISO 25600)

  Поврзете се и споделувајте ги вашите слики со светот на едноставен начин

  Wi-Fi / NFC

  Wi-Fi / NFC

  Со Wi-Fi и NFC можете брзо да се поврзете и да префрлувате слики и видеоснимки на компатибилни паметни телефони, таблет-уреди, печатачи или Canon Connect Station, за едноставно споделување во социјалните мрежи.

  Далечинско фотографирање

  Далечинско фотографирање

  Контролирајте го фотоапаратот далечински преку паметен телефон или таблет-уред со помош на апликацијата Canon Camera Connect.

  Снимајте Full HD видеоснимки со квалитет како во кино подеднакво лесно како што снимате фотографии

  Снимајте неверојатно детални Full HD видеоснимки како што се филмовите во кино, благодарение на DSLR контролата врз длабочината на поле. Снимајте видеоснимки во MP4 формат за побрзо споделување на интернет и полесно префрлување во други уреди.

  Појасни резултати

  Снимајте Full HD видеоснимки како од кино со хибридниот CMOS AF III кој ги следи движењата и рамномерно го префрла фокусот од еден на друг објект.

  Збогатете ја вашата креативност со режимите за едноставно фотографирање

  Оставете го фотоапаратот да ја врши тешката работа и снимајте креативни фотографии на едноставен начин, користејќи ги режимите за сцени

  Деца

  Храна

  Рачно снимање на ноќни сцени

  Еднобојно

  Креативни режими за видео

  Зголемете го опсегот на можности за снимање видеоснимки со функции како минијатурен ефект на видео.

  Апликација Canon Photo Companion

  Апликација Canon Photo Companion

  Нашата апликација Photo Companion е најдобриот партнер за сите корисници кои раскажуваат приказни преку видео бидејќи нуди пристап до прилагодени и професионални информации и содржини кога тоа најмногу ви е потребно, за да можете да внесете реалистичност во вашите приказни.

  Откријте повеќе

  Преземете ја апликацијата Canon Photo Companion од iTunes
  Преземете ја апликацијата Canon Photo Companion за Android

  Спецификации

  Дознајте повеќе за EOS 750D, неговите функции и можности.

  24,2 MP

  Создавајте фотографии со одличен квалитет кои се исполнети со мали детали.

  AF систем со 19 точки

  Фокусирајте објекти без разлика каде се наоѓаат во кадарот.

  DIGIC 6

  Моќна обработка со DIGIC.

  Wi-Fi / NFC

  Едноставно поврзување и споделување.

  Хибриден CMOS AF III

  Уживајте во рамномерно континуирано фокусирање при снимање видео снимки и фотографии во режимот за прегледување во живо.

  Full HD видеоснимки

  Снимајте видеоснимки со резолуција до 1080p и стапка на слики до 30 fps, со влез за микрофон.

  5 fps

  Снимете ги сите движења.

  LCD екран со променлив агол

  Фотографирајте од високи и ниски агли.

  Погледнете ги сите спецификации

  Преземајте драјвери, софтвер, фирмвер и упатства.

  Поддршка за производи

  Дојдете и видете

  Stories

  Приказни

  Дојдете и видете

  Techniques

  Техники

  Разгледајте тука

  Product

  Популарни производи

  Дознајте повеќе