Canon Media Storage M80 Спецификации

ТВРД ДИСК

Капацитет

80GB

Простор на располагање

74,00GB

Простор за HDD

1,8"

Брзина на вртење

4.200gsm

LCD

Големина

3,7" TFT

Резолуција

VGA (640x480)

Агол на гледање

160º

Број на бои

18bit-а (262,144 бои)

Контраст

250:1 ¹

Светлина

280cd/m² ¹

БРЗИНА НА ПРЕНЕСУВАЊЕ

CF картичка до HDD

4,1MB/сек ¹

SD картичка до HDD

3,8MB/сек ¹

SDHC картичка до HDD

4,3MB/сек ¹

HDD до PC

7,5MB/сек

ПОДДРЖАНИ ДАТОТЕКИ

Слика

JPEG, TIFF, Canon RAW ¹

Филм

MPEG 1/2/4, MotionJPEG

Аудио

MP3, WAVE

Потврда за преземање датотека

Да

ВЕК НА ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈА

Преземање CF картичка

До 40 картички од 1GB ¹ ²

Преземање SD картичка

До 32 картички од 1GB ¹ ²

Преземање SDHC картичка

До 10 картички од 4GB ¹ ²

Проектирање слајдови

3 часа 21 мин

Репродукција на филм (со звучник)

2 часа 35 мин

Репродукција на филм (со слушалка)

3 часа

Репродукција на музика (со звучник)

4 часа 15 мин

Репродукција на музика (со слушалка)

4 часа 45 мин

ИНТЕРФЕЈС

Влез

Отвор за картичка CF/Microdrive, отвор за картичка SDHC/SD/MMC отвор за картичка, USB 2.0 Hi-Speed

Излез

USB 2.0 Hi-Speed, AV излез (NTSC/PAL), слушалки

Звучник

Да

Pictbridge

Да

Приказ на неподвижна слика

Поединечно, поединечно со инфо, индекс и презентација на слики

Заштита

Лозинка со 4-8 цифри

Јазици

16


(Англиски, Француски, Германски, Холандски, Дански, Фински, Италијански, Норвешки, Шведски, Шпански, Руски, Полски, грчки, Јапонски, Традиционален Кинески)

Ажурирање фирмвер од корисник

Да

Поддржан ОС

Windows Vista, Windows XP (издание Home/Professional), Windows 2000 (SP4) / Mac OS X (10.2 - 10.4)

УСЛОВИ ЗА РАБТОЕЊЕ

Температура

5ºC - 35ºC

Влажност

10% - 80%

НАПОЈУВАЊЕ

Тип на батерија

Литиум-јонска батерија што се полни BP-511A

Адаптер за наизменична струја

Да, изборно

ДИМЕНЗИИ

Големина

139,5 x 80,5 x 33,5mm

Тежина (без батерија)

Прибл. 289g

Тежина (со батерија)

Прибл. 370g

ДОДАТОЦИ

Вклучени

Литиум-јонска батерија BP-511A, полнач за батерија CB-5L, држач, USB кабел, AV кабел, футрола, ременче за рака ¹

По избор

Компактен адаптер за струја CA-570, полнач за батерија CG-570, комплет кабел за полнење батерија во автомобил CR-560

Одрекување од одговорност

Сите спецификации на производи се предмет на промена без најава

Фуснота

¹ Само со Canon D-SLR RAW (CRW/CR2), не е компатибилно со RAW слики од други камери на Canon

¹ Типична вредност на ЛЦД модул

¹ LCD modeule typical value

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4


² При 20ºC целосно наполнета BP-511A, на почетокот од секој вид работа

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4


² При 20ºC целосно наполнета BP-511A, на почетокот од секој вид работа

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4


² При 20ºC целосно наполнета BP-511A, на почетокот од секој вид работа

¹ Вклучениот прибор е предмет на промена без најава

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4

¹ При користење Sandisk Extreme™ III 1GB CF и SD картички, Toshiba 4G SDHC класа 4