Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 270EX II

Откријте ја креативната страна на осветлувањето со компактниот и лесен за користење блиц.

Придобивки

 • Лесен и компактен дизајн

 • Број на водич 27 (m, ISO100)

 • Глава на блицот со можност за одбивање

 • Безжична споредна функција за надворешен блиц

 • Активирајте го вашиот EOS фотоапарат со далечинското копче за блендата

 • Променлив агол на покриеност

 • Брзо, бесчујно обновување

Детални карактеристики

 • Лесен и компактен дизајн

  Speedlite 270EX II од Canon тежи само 155гр. (без батерии), а неговиот компактен дизајн овозможува да му најдете место дури и во најмалите торби за комплети.

 • Голема излезна моќност

  И покрај неговата минијатурна големина, Speedlite 270EX II располага со голема моќност и број на водич 27 (m, ISO100) кој овозможува фотографирање со блиц на голем опсег. E-TTL II мерењето со компатибилни фотоапарати овозможува прецизна експозиција на блицот во секакви ситуации, дури и при одбивање на светлина од ѕид или таван.

 • Глава на блицот со можност за одбивање

  Глава со можност за одбивање овозможува излезната светлина од Speedlite 270EX II да се одбива од таванот за да добиете меко осветлување без сенки.

 • Надворешен блиц кој е едноставен за користење

  Speedlite 270EX II може автоматски да се активира со компатибилен фотоапарат или Speedlite блиц и може подеднакво лесно да се користи и во режим на надворешен блиц и кога е приклучен на приклучокот за блиц, притоа нудејќи безброј можности за креативно осветлување.

 • Далечинско фотографирање

  Експериментирајте со различни позиции на осветлување на брз и едноставен начин со помош на далечинското копче за бленда за далечинско активирање на фотоапаратот на одалеченост до 5m, додека го подесувате осветлувањето.

 • Глава за зумирање

  Усогласете ја покриеноста на излезната светлина на Speedlite 270EX II со аголот на видливост на објективот преку подесување на неговата глава за зумирање на вредност од 28mm или 50mm.

 • Брзо бесчујно обновување

  Speedlite 270EX II се напојува со две AA/LR6 батерии, кои овозможуваат бесчујно полнење по целосно празнење за 3,9сек.