Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 270EX II

Спецификации

Детални спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

 • Бр. на водич (ISO100).метри

  27 (50)

ЗУМ

 • Глава за зумирање

  Да

 • Покриеност на фокусна должина

  28, 50mm

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTL II/E-TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Да

 • Рачни / излезни подесувања

  Да - 1/1-1/64

 • Рачни чекори

  чекор од 1/3

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

 • FE заклучување

  Да

 • Компензација на експозиција при блиц

  Да (подесено на фотоапаратот)

 • Групирање на експозиции на блиц

  Не

 • Синхронизација на блиц со втора завеса

  Да (подесено на фотоапаратот)

 • Блиц за моделирање

  Да

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

 • Предавател

  Не

Максимален опсег на предавателот прибл.

 • Спореден

  Да

 • Бр. на групи

  Фиксна група A

 • Бр. на канали

  Активирање преку сите канали

 • Далечинско копче за бленда

  Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

 • Нагоре

  0, 60, 75 и 90°

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

 • Помошен зрак за AF

  Да

Број на поддржани AF точки

 • Тип на помошен зрак за AF

  Треперечки блиц

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • Батерија

  2 x AA батерии

 • Минимално време на обновување*

  Прибл. 3,9 сек.

 • Надворешно напојување со енергија

  Не

КОНСТРУКЦИЈА

 • Отпорност на прав и вода

  Не

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Метал

РАЗ.

 • Функција за прилагодување

  4 (8 опции)

 • Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

  Да

 • Сензор за контрола на надворешен блиц

  Не

 • PC приклучок

  Не

 • Компатибилна дополнителна опрема

  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

 • Наменски држач за блиц

  Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

 • Големина (Ш x В x Д), mm

  65,8 x 65,2 x 77

 • Тежина (без батерии), грам

  155g

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.