Canon Speedlite 600EX II-RT

Speedlite 600EX II-RT

Speedlite 600EX II-RT е создаден за фотографирање со голема стапка на слики и нуди врвни перформанси во опкружувања со обемни потреби. Независно дали се користи како надворешен блиц или е прикачен на фотоапаратот, разновидните опции што ги нуди ќе ви овозможат да преземете целосна контрола врз осветлувањето.

Придобивки

 • Фотографирајте побрзо и во подолг временски период
 • Сигурни перформанси и кога е прикачен и кога не е прикачен на фотоапаратот
 • Креативно надворешно осветлување од секоја насока со безжична контрола
 • Моќни перформанси со број на водич 60 (m, ISO100)
 • Екран со информации и интуитивни контроли кој е практичен за користење

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon Speedlite 600EX II-RT

Фотографирајте побрзо и во подолг временски период


Speedlite 600EX II-RT нуди беспрекорни перформанси, поради што е идеален придружник на EOS-1D X Mark II. Активирајте го блицот континуирано до 50% повеќе во споредба со Speedlite 600EX-RT и користете ја дополнителната батерија CP-E4N за уште подолга употреба на блицот.

Сигурни перформанси и кога е прикачен и кога не е прикачен на фотоапаратот


Подобрениот алгоритам за контрола на блицот помага во спречување на прегревањето, а брзиот блиц му овозможува на Speedlite 600EX II-RT да се активира дури и ако не постигне целосно полнење, за да не ги пропуштите уникатните моменти. Главата со можност за зумирање и одбивање овозможува усогласување на површината што ја покрива блицот со објективот што се користи и овозможува рефлектирање на светлината од ѕидови и тавани за да добиете поприродни резултати. Speedlite 600EX II-RT е отпорен на лоши временски услови исто како и EOS-1D X Mark II, така што ќе можете да продолжите со фотографирањето дури и во лоши временски услови.

Се испорачува со адаптер за одбивање што овозможува помеко осветлување при снимање портрети и филтри во боја на прикачување што помагаат во усогласувањето на блицот со амбиенталната светлина.

Креативно надворешно осветлување од секоја насока


Симулирајте светлина што доаѓа од која било насока со позиционирање на Speedlite 600EX II-RT подалеку од фотоапаратот. Активирајте го на оддалеченост до 30m преку вградената радиофреквентна или оптичка контрола и изборниот безжичен прекинувач - предавателот Speedlite ST-E3-RT. Можете да користите повеќе Speedlite 600EX II-RT блицови во исто време (посебно или во групи), а ќе можете да ги користите и во комбинација со други блицови од Canon, како што е Speedlite 430EX III-RT.

Моќни перформанси со број на водич 60 (m, ISO100)


Speedlite 600EX II-RT се одликува со голема моќ, која никогаш нема да ве разочара. Тој е идеален за осветлување големи простории и за одбивање на светлината од ѕидови и тавани за да добиете помеки и поприродни резултати. Се испорачува со адаптер за одбивање што овозможува уште помеко осветлување. Блицот се обновува бесшумно за само 3,3s, а изборната батерија CP-E4N уште повеќе го намалува тоа време.

Екран со информации и интуитивни контроли кој е практичен за користење


Прилагодливото контролно вртливо копче ви овозможува брзи прилагодувања кога работите под притисок, а големиот и осветлен екран прикажува важни информации за фотографирањето. Статусот на полнењето на сите безжични блицови во групата се прикажува на екранот на главниот Speedlite 600EX II-RT блиц.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon Speedlite 600EX II-RT, неговите функции и можности.

 • Speedlite 600EX II-RT
 • Адаптер за одбивање SBA-E3
 • Филтер за бои SCF-E3OR1
 • Филтер за бои SCF-E3OR2
 • Мини држач
 • Мека торбичка

Reviews

Click below to leave your review for the Speedlite 600EX II-RT