Дополнителна опрема за EOS

Canon Speedlite 600EX II-RT

Спецификации

Детални спецификации

Енергија

 • Бр. на водич (ISO100).метри

  60 (200mm)

Зум

 • Глава за зумирање

  Да

 • покриеност на фокусна должина

  20-200mm

 • Покриеност со широк панел

  14mm

 • Автоматско зумирање за големина на сензор

  Да

Режими на блиц

 • Контрола на автоматска експозиција

  E-TTLII/E-TTL/TTL

 • Синхронизирање со голема брзина (FP)

  Да

 • Рачни / излезни подесувања

  Да - 1/1-1/128

 • Рачни чекори

  чекор од 1/3

 • Треперечки / излезни подесувања

  Да - 1/4-1/128

 • Фреквенција

  1-500Hz (199Hz со користење на функцијата за оптички спореден блиц)

Функција поврзана со блиц

 • FE заклучување

  Да

 • Компензација на експозиција при блиц

  Да

 • Групирање на експозиции на блиц

  Да

 • Синхронизација на блиц со втора завеса

  Да

 • Блиц за моделирање

  Да

 • Пренесување информации за температурата на боите

  Да

Безжичен блиц

 • Предавател

  Да

 • Тип на пренос

  Оптички / Радио

 • Максимален опсег на предавателот прибл.

  Внатре: 0,7-15m / 30m


  Надвор: 0,7-10m / 30m

 • Спореден

  Да

 • Бр. на групи

  3 / 5¹

 • Бр. на канали

  4 / 15

 • Далечинско копче за бленда

  Да

Движење на главата на блицот

 • Нагоре

  45, 60, 75 и 90 °

 • Надолу

  7 °

 • Лево

  60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

 • Десно

  60, 75, 90, 120, 150 и 180°

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF

  Да

 • Број на поддржани AF точки

  1 - 65

 • Тип на помошен зрак за AF

  Инфрацрвено

Извор на напојување со енергија

 • Батерија

  4 x AA батерии

 • Минимално време на обновување

  Прибл. 3,3 сек.¹

 • Надворешно напојување со енергија

  Да - CP-E4 / CP-E4N

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода

  Да

 • Материјал на приклучокот за прикачување

  Метал

Раз.

 • Функција за прилагодување

  15 (6 персонални функции)

 • Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот

  Да¹

 • Сензор за контрола на надворешен блиц

  Да

 • PC приклучок

  Да

 • Компатибилна дополнителна опрема

  Компактна батерија CP-E4N / CP-E4


  Speedlite предавател ST-E3-RT


  Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц


  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


  Адаптер за одбивање SBA-E3


  Филтер за бои SCF-E3OR1


  Филтер за бои SCF-E3OR2

 • Наменски држач за блиц

  SB-E2

Димензии и тежина

 • Големина (Ш x В x Д), мм

  78,7 x 143,2 x 122,7¹

 • Тежина (без батерии), грам

  435g

 1. ¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

 2. ¹ Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со употреба на алкални батерии од типот AA и режимот за брз блиц

 3. ¹ Само со компатибилни фотоапарати

 4. ¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода

 5. ¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

 6. ¹ Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со употреба на алкални батерии од типот AA и режимот за брз блиц

 7. ¹ Само со компатибилни фотоапарати

 8. ¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода