Печатачи за во домот

Canon SELPHY CP1000

Спецификации

Спецификации

 • Брзо печатење со фото-лабораториски квалитет

 • Голем LCD екран кој се закосува нагоре за едноставно прегледување

 • Компатибилност со SD и CF картички

 • Изберете помеѓу сјајни или 3 полусјајни завршни обработки

 • Практично печатење од USB мемориски уред

 • Двојно печатење на фотографии за документи со опции за поголеми димензии

 • Интелигентна корекција

 • Долготраен квалитет од Canon

 • Печатете во движење

 • Oтпечатете го само најдобриот дел од вашата слика

Детални спецификации

СИСТЕМ НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Метод

  Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

 • Максимална резолуција

  300 x 300 dpi

 • Бои

  3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,


  256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМИ И КАРТРИЏИ

 • Големина на поштенска картичка

  148 x 100 mm - KP-36IP, KP-108IN, RP-108, RP-1080V

 • Големина на кредитна картичка

  86 x 54 mm - KC-36IP¹

 • Налепници со големина на кредитна картичка

  86 x 54 mm - KC-18IF¹

 • Налепници во форма на квадрат

  52 x 52 mm - KC-18IS¹

 • Мини налепници

  22,0 x 17,3 mm (x8 налепници на еден лист) - KC-18IL¹

 • Картриџ за мастило

  Вклучено со медиумот

 • Траење на сликата

  Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВНЕС НА МЕДИУМ

 • Механизам за снабдување со листови

  Автоматско снабдување од касета за хартија

БРЗИНИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Големина на поштенска картичка

  прибл. 47 сек.¹

 • Големина на кредитна картичка

  прибл. 27 сек.¹

 • Налепници со големина на кредитна картичка

  прибл. 27 сек.¹

 • Мини налепници

  прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

 • Режими на печатење

  Избирање и печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење),


  Печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење),


  DPOF Image Print,


  Печатење на фотографии за документи (стандардно, прилагодена големина, двојно),


  Отсекување

 • Подесувања при печатење

  Печатење со завршна обработка (сјајно, полусјајно (шаблон 1/ шаблон 2/ шаблон 3)),


  Рабови (со рабови, без рабови),


  Распоред (1 горе, 2 горе, 4 горе, 8 горе, индекс, измешано (8 горе, 20 горе)),


  Оптимизирање на слика (откривање сцени (сино небо/ зајдисонца), откривање на лице, коригирање бои на лице, iContrast, корекција на контраст, намалување на шум),


  Светлина (7 нивоа, од -3 до +3),


  Рамномерност на кожа,


  Мои бои (живописно, неутрално, позитивен филм, сепија, црно-бело, исклучено),


  Корекција на црвени очи,


  Датум,


  Приоритет на фотографии за документи, задржување поставки за печатење, заштеда на енергија, Exif Print

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Директно печатење од фотоапарат

  Компатибилност со PictBridge

 • Директно од мемориска картичка

  Поддржани видови на картички: CF, Microdrive, SD, SDHC, SDXC


  USB уреди со флеш меморија¹


  Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC, xD-Picture картички

 • Печатење од компјутер

  Да, потребен е стандарден USB кабел

ИНТЕРФЕЈС

 • Камера

  USB приклучок тип A на печатачот

 • Компјутер

  USB мини-B приклучок на печатачот

 • LCD монитор

  6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување


  (Јазици: англиски, германски, француски, италијански, шпански, руски, едноставен кинески, корејски, таи, хинди, виетнамски, малезиски, јапонски, португалски, турски)

ПОДДРЖАНИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

 • PC

  Поврзување преку USB: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1

 • Macintosh

  Поврзување преку USB: Mac OS X v10.8 / 10.9 / 10.10

СОФТВЕР

 • Пребарување и печатење

  SELPHY Photo Print

 • Драјвери

  Windows / Mac

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • AC напојување со енергија

  Да, се испорачува

 • Батерија
  Да, изборна NB-CP2LI (прибл. 72 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење)
 • Потрошувачка на енергија

  Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

 • Торбичка

  Торба за печатење во движење DCC-CP3


  CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

 • Касета за хартија

  Касета за хартија со големина на картичка PCC-CP400

 • Напојување со енергија и полначи за батерии

  AC адаптер CA-CP200B

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Работни услови

  5-40 °C, 20-80% влажност

 • Димензии

  178,0 x 135,0 x 60,5 mm (само печатач без испакнатите делови)

 • Тежина

  840 гр. (без картриџ за мастило и касета за хартија)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

 1. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 2. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 3. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 4. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 5. ¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

 6. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 7. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 8. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 9. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 10. ¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


  ² Потребен е адаптер (се продава посебно)

 11. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 12. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 13. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 14. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 15. ¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

 16. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 17. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 18. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 19. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 20. ¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


  ² Потребен е адаптер (се продава посебно)