SELPHY CP900

Користејќи Wi-Fi за брзо и едноставно печатење од Smartphone уреди, таблет уреди и други безжични уреди, извонредно компактниот SELPHY CP900 создава прекрасни, долготрајни испечатени материјали со фото-лабораториски квалитет за помалку од 1 минута.

Придобивки

  • Извонредно компактен и пренослив фото печатач
  • Поврзување со Wi-Fi
  • Брзо печатење на долготрајни материјали со фото-лабораториски квалитет
  • 6,8 cm (2,7”) LCD екран со закосување
  • Печатење од мемориски картички, фотоапарати или USB уреди
  • Широк опсег на големини за печатење
  • Автоматска оптимизација на сликата
  • ID Photo Print
  • Изборна батерија
  • SELPHY Photo Print софтвер

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon SELPHY CP900

Извонредно компактен и пренослив фото печатач


Фото печатачот SELPHY CP900 совршено се вклопува насекаде низ домот и е доволно пренослив за да можете да го носите на забави и семејни собири.

Поврзување со Wi-Fi


Поддршката за Wi-Fi ви овозможува брзо и едноставно печатење од Smartphone уреди, таблет уреди, компјутери и компатибилни фото апарати без кабел.

Брзо печатење на долготрајни материјали со фото-лабораториски квалитет


Секој ќе има можност да печати долготрајни фотографии со професионален квалитет за помалку од 1 минута со едноставно притиснување на копче. Технологијата за сублимација на бои обезбедува врвна длабочина и градација на бои за добивање на сличен изглед и чувство како традиционалните отпечатени материјали со фото-лабораториски квалитет без долго чекање. На пример, едно печатење со големина на поштенска картичка се печати за приближно 47 секунди. Специјалниот прекривен слој ги заштитува испечатените материјали од прскање, истурање течности и избледување, а доколку се чуваат во албум ќе траат до 100 години.

6,8 cm (2,7”) LCD екран со закосување


Практичниот дизајн вклучува LCD екран од 6,8 cm (2,7”) со функција за закосување која овозможува едноставно ракување и прегледување. Упатствата на екранот се разбирливи и нудат поддршка на 13 јазици.

Печатење од мемориски картички, фотоапарати или USB уреди


За брзо печатење, поврзете го вашиот фотоапарат, кој е компатибилен со PictBridge, директно со печатачот. Исто така, ќе можете да печатите од широка палета на мемориски картички, вклучувајќи и SDXC, преку вградениот читач на картички, како и од USB флеш мемориски уреди за да добиете уште поголема флексибилност.

Широк опсег на големини за печатење


Печатачот нуди многу начини за споделување на вашите спомени, меѓу кои и големина на поштенска картичка (148 x 100mm), квадрат (50 x 50mm) или кредитна картичка (86 x 54mm) – сето тоа за неверојатно брзо време.

Автоматска оптимизација на сликата


Автоматската оптимизација на слика со откривање на сцени и лица обезбедува врвни резултати. Таа ги открива и ги коригира несовршеностите во сликите, прилагодувајќи ја осветленоста и боите на сцените и лицата, а истовремено го намалува и непосакуваниот шум, внесувајќи дополнителна јасност и бои во вашите испечатени материјали.

ID Photo Print


Без разлика дали се работи за лична или професионална употреба, ID Photo Print со водич за обликување на кадри со лица ви овозможува да создавате и печатите фотографии за документи во големини кои се широко прифатени или да поставите големина по ваш избор. Печатете повеќе фотографии за документи во иста или различна големина на еден лист за да заштедите хартија.

Изборна батерија


Печатете додека патувате, во затворени простории или на отворено, со помош на изборната батерија на полнење NB-CP2L (потребен е адаптер за полнач CG-CP200). Едно полнење обезбедува над 36 отпечатени листови со големина на поштенска картичка.

SELPHY Photo Print софтвер


Испорачаниот софтвер SELPHY Photo Print ви овозможува едноставно создавање на сопствен календар, избор на украсни рамки или вметнување на слики и балони за дијалози во материјалите за печатење со режимот за креативно печатење.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon SELPHY CP900, неговите функции и можности.

Instant wireless printing

Безжично печатење за неколку секунди

Print from cameras via USB or Wi-Fi

Печатење од фотоапарати преку USB или Wi-Fi

Fast, lab quality prints

Брзо печатење со фото-лабораториски квалитет

Large, easy-to-view tilt-up LCD

Голем LCD екран кој се закосува нагоре за едноставно прегледување

Compatible with SD cards

Компатибилност со SD картички

Convenient printing from USB stick

Практично печатење од USB мемориски уред

Advanced size options for ID Photos

Напредни опции за големина на фотографии за документи

Intelligent correction

Интелигентна корекција

Long-lasting Canon quality

Долготраен квалитет од Canon

Print on the go

Печатете во движење

Print only the best part of your image

Oтпечатете го само најдобриот дел од вашата слика

Postcard size prints

Печатење со големина на поштенска картичка

Square size prints

Налепници со квадратна големина

Печатење со големина на кредитна картичка

Credit card size stickers

Налепници со големина на кредитна картичка

Creative mini-sticker printing

Печатење на креативни мини налепници