Печатачи за во домот

Canon SELPHY CP900

Спецификации

Спецификации

 • Безжично печатење за неколку секунди

 • Печатење од фотоапарати преку USB или Wi-Fi

 • Брзо печатење со фото-лабораториски квалитет

 • Голем LCD екран кој се закосува нагоре за едноставно прегледување

 • Компатибилност со SD картички

 • Практично печатење од USB мемориски уред

 • Напредни опции за големина на фотографии за документи

 • Интелигентна корекција

 • Долготраен квалитет од Canon

 • Печатете во движење

 • Oтпечатете го само најдобриот дел од вашата слика

 • Печатење со големина на поштенска картичка

 • Налепници со квадратна големина

 • Печатење со големина на кредитна картичка

 • Налепници со големина на кредитна картичка

 • Печатење на креативни мини налепници

Детални спецификации

СИСТЕМ НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Метод

  Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

 • Максимална резолуција

  300 x 300 dpi

 • Бои

  3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,


  256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМИ И КАРТРИЏИ

 • Големина на поштенска картичка

  148 x 100 mm - [KP-36IP, KP-72IN, KP-108IN]

 • Големина на кредитна картичка

  86 x 54 mm - [KC-36IP]¹

 • Налепници со големина на кредитна картичка

  86 x 54 mm - [KC-18IF]¹

 • Налепници во форма на квадрат

  50 x 50 mm - [KC-18IS]¹

 • Мини налепници

  22,0 x 17,3 mm (x8 налепници на еден лист) - [KC-18IL]¹

 • Картриџ за мастило

  Вклучено со медиумот

 • Траење на сликата

  Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВНЕС НА МЕДИУМ

 • Механизам за снабдување со листови

  Автоматско снабдување од касета за хартија

 • Големина на поштенска картичка

  прибл. 47 сек.¹

 • Големина на кредитна картичка

  прибл. 27 сек.¹

 • Налепници со големина на кредитна картичка

  прибл. 27 сек.¹

 • Мини налепници

  прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

 • Режими на печатење

  Едноставно печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење),


  Печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење),


  Печатење на слики со DPOF, печатење на фотографии за документи (повеќе големини, стандардно, прилагодена големина), отсекување

 • Подесувања при печатење

  Датум, корекција на црвени очи, со рабови, без рабови, распоред (1-нагоре, 2-нагоре, 4-нагоре, 8-нагоре, индекс¹, измешано), рамномерност на кожа, мои бои (исклучено, живописно, неутрално, позитив филм, сепија, црно-бело), оптимизација на слика, рачно прилагодување на осветленост, заштеда на енергија, Exif Print

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Директно печатење од фотоапарат

  Компатибилност со PictBridge (USB и безжичен LAN)

 • Директно од мемориска картичка

  Поддржани видови на картички: SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HC MMCplus


  USB уреди со флеш меморија¹


  Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC, RS-MMC, MMCmobile, MMCmicro

 • Директно од телефон со камера

  Преку Wi-Fi од уреди со iOS и Android, користејќи ја апликацијата Easy-PhotoPrint од Canon.

 • Печатење од компјутер

  Да, потребен е стандарден USB кабел или компатибилна Wi-Fi врска.

ИНТЕРФЕЈС

 • Фотоапарат

  USB приклучок тип A на печатачот, Wi-Fi (PictBridge преку WLAN, компатибилност со DPS преку IP адреса)

 • Компјутер

  USB мини-B приклучок на печатачот, Wi-Fi (IEEE802.11 b/g)

 • LCD монитор

  6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување


  (Јазици: Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Руски, едноставен Кинески, Корејски, Таи, Хинди, Виетнамски, Малезиски, Јапонски)

ПОДДРЖАНИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

 • PC

  USB врска: Windows 7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


  Wi-Fi врска: само Windows 7 SP1

 • Macintosh

  USB врска: Mac OS X v10.6 – 10.7


  Wi-Fi врска: Mac OS X 10.6.8 или понов

СОФТВЕР

 • Пребарување и печатење

  SELPHY Photo Print

 • Драјвери

  Windows / Mac

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

 • AC напојување со енергија

  Да, се испорачува

 • Батерија

  Да, изборна NB-CP2L (прибл. 36 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење. Потребен е адаптер за полнач CG-CP200)¹

 • Потрошувачка на енергија

  Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

 • Торбичка

  CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

 • Касета за хартија

  Касета за хартија со големина на поштенска картичка [PCP-CP400]


  Големина на картичка [PCC-CP400]


  Капак за заштита од прав DPC-CP100

 • Напојување со енергија и полначи за батерии

  AC адаптер CA-CP200B,


  Адаптер за полнач CG-CP200 (за батеријата NB-CP2L)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Работни услови

  5 – 40 °C, 20 – 80% влажност

 • Димензии

  178,0 x 127,0 x 60,5 mm (само печатач без испакнатите делови)

 • Тежина

  810 гр. (без картриџ за мастило и касета за хартија)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

 1. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 2. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 3. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 4. ¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

 5. ¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи

 6. ¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

 7. ¹ Достапните режими/карактеристики може да се разликуваат во зависност од моделот на фотоапаратот или од мемориската картичка користена за печатење

 8. ¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или испечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


  ² Потребен е адаптер (се продава посебно)

 9. ¹ Потребен е адаптер (се продава посебно)