Canon RF 24-105mm F4L IS USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,5 x 107,3

Тежина (g)

700

Спецификации

Опсег на зумирање

од 24-105 mm

Контролен прстен

на објективот

Решетка со

9 сечила

Минимален фокус

од 0,45 m

Nano USM

мотор

Стабилизација на слика

со 5 чекори

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 19°20',
53° - 13°,
84° - 23°20'

Изработка на објектив (елементи/групи)

18/14

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Максимална решетка

f/4

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,45

Максимално зголемување (x)

0,24

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5 чекори

AF двигател

Nano USM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

EW-83N

Торбичка/футрола за објектив

LP1319

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.