Објективи Cinema

Canon CN8x15 IAS S E1/P1

Спецификации

Спецификации

 • 4K, 8K, HDR

  Поддржува снимање со висока резолуција и работни процеси со голем динамички опсег

 • Super 35 mm и целосна слика1

  Снимајте во различни формати со импресивни детали низ целата слика

 • Приклучок EF/PL2

  Компатибилност со целата индустрија

 • 11 сечила на ирисот

  Филмски светли тонови и контрола на длабочината на полето

 • Фокусна должина од 15-120 mm (22,5-180 mm со додаток за продолжување)

  Зголемен дострел и флексибилност во однос на форматите

 • Подобрен Servo-мотор

  Опремен со преклопник, копче за активирање/запирање на снимањето, копче за AF со една снимка и држач со прилагодлив агол.

 • Вртливи копчиња за фокусирање, зумирање и ирис

  Прегледни ознаки за лесно прилагодување во лоши услови

Детални спецификации

 • Сооднос на зумирање
  8x
 • Фокусна должина
  15 - 120 mm
  22,5 - 180 mm1
 • Сооднос на максимален дијаметар (T-број)
  T2,95 @ 15 - 90 mm
  T3,95 @ 120 mm
  T4,4 @ 22,5 - 135 mm1
  T5,9 @ 180 mm1
 • Број на сечила на ирисот
  11
 • Агол на гледање
  Сооднос на слика 1,9:1
  ЦЕЛОСНА СЛИКА (38,1 x 20,1 mm)
  80,5° x 48,1° @ 22,5 mm1
  12,1° x 6,4° @ 180 mm1

  Сооднос на слика 1,5:1
  ЦЕЛОСНА СЛИКА (36 x 24 mm)
  77,3° x 56,1° @ 22,5 mm1
  11,4° x 7,6° @ 180 mm1

  Сооднос на слика 1,78:1
  SUPER 35 (24,6 x 13,8 mm)
  78,7° x 49,4° @ 15 mm
  11,7° x 6,6° @ 120 mm
  57,3° x 34,1° @ 22,5 mm1
  7,8° x 4,4° @ 180 mm1

  Сооднос на слика 1,9:1
  SUPER 35 (26,2 x 13,8 mm)
  82,3° x 49,4° @ 15 mm
  12,5° x 6,6° @ 120 mm
  60,4° x 34,1° @ 22,5 mm1
  8,3° x 4,4° @ 180 mm1
 • Минимално растојание на фотографирање
  0,85 m / 2,8’
 • Опсег на фотографирање при најкратко растојание
  1,9:1
  ЦЕЛОСНА СЛИКА (38,1 x 20,1 mm)
  96,0 x 50,6 cm @ 22,5 mm1
  11,6 x 6,1 cm @ 180 mm1

  1,5:1
  ЦЕЛОСНА СЛИКА (36 × 24 mm)
  90,7 x 60,5 cm @ 22,5 mm1
  11,0 x 7,3 cm @ 180 mm1

  1,78:1
  SUPER 35 (24,6 × 13,8 mm)
  93,0 x 52,1 cm @ 15 mm
  11,3 x 6,3 cm @ 120 mm
  62,0 x 34,7 cm @ 22,5 mm1
  7,5 x 4,2 cm @ 180 mm1

  1,9:1 SUPER 35 (26,2 × 13,8 mm)
  99,0 x 52,1 cm @ 25 mm
  12,0 x 6,3 cm @ 120 mm
  66,0 x 34,7 cm @ 22,5 mm1
  8,0 x 4,2 cm @ 180 mm1
 • Преден дијаметар на објективот (mm)
  Φ 114 mm
 • Надворешни димензии (Ш x Д x В):
  186,7 x 131,7 x 294,9 mm (EF-приклучок)
  186,7 x 131,7 x 286,9 mm (PL-приклучок)
 • Тежина
  3,40 kg
 1. При користење на додатокот за продолжување до 1,5x
 2. Промената на приклучокот може да се изврши во овластени сервисни центри на Canon