CN8x15 IAS S E1/P1

Објективи Cinema

Canon CN8x15 IAS S E1/P1

Широкоаголен објектив Cine-Servo што нуди неверојатни перформанси со 4K-резолуција, зум до 8x и вграден додаток за продолжување до 1,5x.

Спецификации

 • 4K, 8K, HDR

  Поддржува снимање со висока резолуција и работни процеси со голем динамички опсег

 • Super 35 mm и целосна слика1

  Снимајте во различни формати со импресивни детали низ целата слика

 • Приклучок EF/PL2

  Компатибилност со целата индустрија

 • 11 сечила на ирисот

  Филмски светли тонови и контрола на длабочината на полето

 • Фокусна должина од 15-120 mm (22,5-180 mm со додаток за продолжување)

  Зголемен дострел и флексибилност во однос на форматите

 • Подобрен Servo-мотор

  Опремен со преклопник, копче за активирање/запирање на снимањето, копче за AF со една снимка и држач со прилагодлив агол.

 • Вртливи копчиња за фокусирање, зумирање и ирис

  Прегледни ознаки за лесно прилагодување во лоши услови

Објектив Cine-Servo што нуди одлични опции за поврзување во сите ситуации

CN8x15 IAS S E1/P1 снима широкоаголни слики и прекрасни видеозаписи

 • ФИЛМСКИ ПРОДУКЦИИ

  Неверојатни бои и квалитет

  CN8x15 IAS S E1/P1 е изработен по највисоките стандарди што ги бараат режисерите

 • ТЕЛЕВИЗИСКИ ПРОДУКЦИИ

  Можна е интеграција со виртуелни системи

  Користете го CN8x15 IAS S E1/P1 при следната продукција со повеќе камери

 • НАСТАНИ ВО ЖИВО

  Максимална креативност

  Благодарение на широкоаголниот зум и додатокот за продолжување до 1,5x, CN8x15 IAS S E1/P1 ви нуди поголем дострел

 • ЕМИТУВАЊЕ

  Удобност и разновидни опции

  Отстранливиот Servo-мотор ви овозможува да го користите објективот на начин по ваша желба

CN8x15 IAS S E1/P1

Извонреден квалитет, извонредна острина

Доловете го вашиот субјект со извонредни детали низ целата слика користејќи фотоапарати со сензор од типот Super 35 mm или сензор за целосна слика1, а ирисот со 11 сечила ќе создаде прекрасни и блескави светли тонови со филмска длабочина на поле.

Широк агол со поголем дострел

CN8x15 IAS S E1/P1 е најширокиот објектив Cine-Servo од Canon што е идеален за настани во живо и креативни продукции. А со помош на вградениот додаток за продолжување до 1,5x, тој им придодава поголем дострел на фотоапаратите со сензор од типот Super 35 mm, а на фотоапаратите со сензор за целосна слика им придодава максимална покриеност за продукции во голем формат.

CN8x15 IAS S E1/P1
CN8x15 IAS S E1/P1

Напредна комуникација и ефикасност

EF-приклучокот нуди напредна комуникација со објективот заради прецизно снимање на метаподатоците. Исто така, објективот поддржува Cooke /i Technology™ и комуникација со ZEISS eXtended Data™ преку PL-приклучок.

Интеграција со виртуелни системи

Приклучокот со 20 пина е поврзан со уред за кодирање со 16 бита за позициони информации и овозможува поддршка за Cooke /i Technology™ и ZEISS eXtended Data™, што можат да се користат за XR-решенија и виртуелни решенија.

CN8x15 IAS S E1/P1
CN8x15 IAS S E1/P1

Усогласени бои од Canon

Усогласувајте бои од целата серија на објективи за видео од Canon и снимајте природни, топли и привлечни тонови на кожата со прецизни и доследни бои.

Разновидни опции за приклучување објективи

Достапен е и со EF-приклучок и со PL-приклучок; овластените сервисни центри на Canon2 можат да го променат приклучокот за да ви овозможат користење со различни системи и работни процеси, нудејќи ви поголема флексибилност.

CN8x15 IAS S E1/P1
CN8x15 IAS S E1/P1

Цврст и сигурен – и создаден за врвни перформанси

Отстранете го моторот за да ракувате со CN8x15 IAS S E1/P1 исто како со стандарден објектив од серијата Cine. Неговиот преден дијаметар од 114 mm ви овозможува да користите дополнителна опрема што е стандардна во индустријата, како прилагодливи сенила и уреди за контрола на фокусот. Прстенот за фокусирање има запчаници за закосување со фактор од 0,8 и 0,5 и подобри ознаки и вдлабнатини.

Подобрен Servo-мотор

Трите приклучоци со 20 пина овозможуваат интеграција со виртуелни системи и системите за зумирање ZSD-300D и FPD-400D од Canon, а електронскиот екран нуди прецизни прилагодувања и контрола. Отстранете го Servo-моторот за да добиете ракување во стилот на серијата Cinema и поддршка за дополнителна опрема за Cinema од трети страни.

CN8x15 IAS S E1/P1
CN8x15 IAS S E1/P1

Што содржи кутијата

 • Објектив CN8x15 IAS S E1/P1

 • Сенило

 • Упатство за употреба: јапонско, англиско, кинеско

 • Торбичка за складирање

 • Капаче за прав

Слични производи

Регистрирајте ја вашата заинтересираност за CN8x15 IAS S E1/P1 од Canon

Бидете првите кои ќе добиваат новости за CN8x15 IAS S E1/P1, понуди од Canon, совети и водичи, како и покани за локални настани.
 1. При користење на додатокот за продолжување до 1,5x
 2. Промената на приклучокот може да се изврши во овластени сервисни центри на Canon