Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

20° - 5°10', 14° - 3°30', 24° - 6°10'

Изработка на објектив (елементи/групи)

21/16

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32-38(40)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.98

Максимално зголемување (x)

0,31(при 400mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

4 чекори¹

AF двигател

Прстенест USM¹

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага*

Да

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

94x193

Тежина (g)

1640 со лежиште за статив

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-77II

Сенило на објектив

ET-83D

Торбичка/футрола за објектив

LZ1326

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,38-0,03

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,46-0,07

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилно

Other Accessories

-

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 1,4X III

Focal Length

140-560

Maximum Aperture

6,3-45 (8-57 при 400mm)

Maximum Magnification

0,44 при 400mm

AF Possible

Да¹

IS

Да¹

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 2X III

Focal Length

200-800

Maximum Aperture

9-64 (11-81 при 400mm )

Maximum Magnification

0.64

AF Possible

Не е можно

IS

Да¹

Одрекување од одговорност

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Тестирано според CIPA стандарди

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Автоматско фокусирање е можно само со серијата EOS-1, 7D Mark II, 5D Mark III со фирмвер 1.2.1 и EOS 80D

¹ IS нема да функционира со следните фотоапарати EOS-1, EOS 5, EOS 100, EF-M, EOS 1000/F/n/Fn, EOS 700, EOS 10, EOS RT, EOS 600/630, EOS 850, EOS 750, EOS 620, EOS 650