Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

Компактен објектив за зумирање од 100-400mm со високи перформанси кој е идеален за оние кои фотографираат спорт, акција и животот во дивината. Стабилизаторот на слика со 4 чекори и висококвалитетната оптика овозможуваат врвна острина.

Придобивки

  • Разновиден и пренослив објектив за зумирање со извонреден телефото опсег
  • Врвен квалитет на сликата низ целиот кадар
  • Спречете го тресењето на фотоапаратот со стабилизацијата на слика со 4 чекори
  • Прилагодете го чувството за контрола на зумот во различни ситуации
  • Брзо и речиси нечујно фокусирање
  • Фотографирајте безгрижно во лоши временски услови

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

Разновидни перформанси со извонреден телефото опсег


EF 100-400MM F/4,5-5,6L IS II USM е идеален за фотографи кои патуваат со малку опрема и сакаат да носат само еден телефото објектив со нив. Одличен избор за фотографирање спорт и животот во дивината – опсегот на зумирање од 100-400mm ќе ве доближи до далечните објекти и ќе ви овозможи да реагирате брзо во динамични ситуации. Кога се користи со фотоапарати кои имаат сензори со APS-C големина, EF 100-400MM F/4,5-5,6L IS II USM нуди агли на гледање кои се еквивалентни на опсегот од 160-640mm кај фотоапаратите за целосна слика.

Задржете ја острината, независно од светлината


EF 100-400MM F/4,5-5,6L IS II USM обезбедува остри слики со голем контраст, користејќи елементи со флуорит и елементи со извонредно ниска дисперзија (Super UD) на објективот за елиминирање на артефактите и изобличувањата. Стабилизацијата на слика со три режими го спречува заматувањето предизвикано од тресење на фотоапаратот, при што овозможува рачно фотографирање со брзина на блендата која е побавна до 4 чекори од нормалната.

Не плашете се од одблесоците


Фотографирајте наспроти светлината знаејќи дека повеќеслојната облога со воздушни сфери (ASC) од Canon ќе ги заштити сликите од одблесоци, привидни облици и ќе го намали контрастот. ASC користи повеќеслојна заштита за намалување на рефлектирањата која содржи слој со воздушни сфери со нано големина нанесени на површината на објективот кои постепено ја забавуваат светлината кога навлегува во објективот, со што се спречуваат внатрешните рефлектирања кои го намалуваат квалитетот на сликата.

Ергономско ракување


Различни фотографи работат на различни начини. Користете го прстенот за прилагодување на отпорноста при зумирање за да ја поставите отпорноста која ќе ја чувствувате при зумирање со објективот: лесниот допир е идеален кога треба да работите брзо во динамични ситуации. Од друга страна пак, можеби е подобро да го зајакнете или заклучите механизмот за зумирање кога сакате да избегнете случајно менување на фокусната должина.

Брз фокус кога ви е потребен


Уживајте во брз USM автоматски фокус кој се заклучува прецизно и речиси нечујно. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус обезбедува прецизно прилагодување без да го тргнете фотоапаратот од окото. EF 100-400MM F/4,5-5,6L IS II USM фокусира на растојание до 0,98m, овозможувајќи ви да реагирате на објекти кои премногу ќе ви се приближат.

Заштита од надворешните услови


Продолжете да фотографирате дури и во лоши временски услови. Како објектив од серијата L, EF 100-400MM F/4,5-5,6L IS II USM е заштитен од прав и влага, за да можете да фотографирате дури и во лоши услови. Слојот од флуор на предниот елемент на објективот не дозволува таложење на нечистотии и овозможува лесно чистење на објективот.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Телефото објективи

Опремени со зголемени фокусни должини што ви овозможуваат да се приближите до објектот без да ја попречувате сцената.