Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

EF 100mm f/2.8 Macro USM

USM макро објективот EF 100mmm f/2,8 подеднакво се справува со портрети и макро фотографирање со реална големина (1,0x).

Придобивки

  • Макро објектив со високи перформанси од Canon
  • Репродукција на слика со реална големина (1:1)
  • UD елемент на објектив
  • Ограничувач на фокусно растојание
  • Кружен отвор на блендата со 8 сечила за добивање на прекрасни ефекти со заматување на заднината
  • Големина на филтер од 58mm
  • Прстенест USM AF мотор
  • Изборен прстен за статив

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

Макро со дополнителен опсег


USM макро објективот EF 100mm F/2,8 е телефото објектив со средна фокусна должина и макро функција која нуди зголемување до 1,0x. Рештката со осум сечила овозможува креативно заматување на заднината за да ви помогне да го истакнете објектот кој го фотографирате. Објективот се одликува со преклопник за ограничување на фокусот кој го ограничува опсегот за фокусирање со цел да ја зголеми брзината на автоматското фокусирање.

Автоматско фокусирање со прстенест USM и преминување преку параметрите


Системот за автоматско фокусирање со прстенест USM на Canon користи вибрации со ултразвучна фреквенција за да овозможи брзо, прецизно и речиси бесшумно функционирање. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус, преку голем прстен кој не ротира за време на автоматското фокусирање, им овозможува на фотографите веднаш да го прилагодат фокусот со голема прецизност.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra придонесуваат за прецизно балансирање на боите и добивање на висок контраст, како и отстранување на одблесоците и привидните облици преку апсорбирање на светлината која се рефлектира од внатрешните елементи од објективот и сензорот за слика.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM, неговите функции и можности.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.