Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

20°, 14°, 24°

Изработка на објектив (елементи/групи)

12/8

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.31

Максимално зголемување (x)

1.00

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

79 x 119

Тежина (g)

600

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

1.19 - 0.12

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1.39 - 0.26

Капаче за објектив

E-58U / E-58II

Сенило на објектив

ET-67

Тврда торбичка

-

Мека торбичка

LP1219

Фуснота

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.