Примарен макро објектив

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Спецификации

Детални спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.3

 • Максимално зголемување (x)

  1

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори


  3 чекори при зголемување од 0,5x


  2 чекори при зголемување од 1,0x

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

 • Капаче за објектив

  E-67U / E-67II

 • Сенило на објектив

  ET-73

 • Стабилизација на слика

  4 чекори


  3 чекори при зголемување од 0,5x


  2 чекори при зголемување од 1,0x

 • Стабилизација на слика

  4 чекори


  3 чекори при зголемување од 0,5x


  2 чекори при зголемување од 1,0x

 • Отпорност на прав/влага

  Да¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  77,7 x 123

 • Тежина (g)

  625g

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба