Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Компатибилност со сите EOS фотоапарати, вклучувајќи ги и оние без огледало со помош на EF-EOS M адаптерот за монтирање

Примарен објектив со одлични опции за макро

Објективот EF 100mm f/2.8L Macro IS USM има реален сооднос на зголемување за макро од 1:1, што значи дека објектот што го фотографирате во реалноста ќе има иста големина како и на сензорот на вашиот фотоапарат. Овој објектив со разновидни опции нуди одлични резултати при снимање портрети и рачно снимање видеоснимки, благодарение на неговата способност за создавање мала длабочина на полето со прекрасно дефокусирање, заедно со вградената хибридна стабилизација на слика и лесниот дизајн.

Објективот EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е одличен за:

Остри резултати при макро фотографирање

Голем број објективи од Canon имаат стабилизација на слика (IS) која го регулира тресењето на фотоапаратот при рачно снимање, а овој објектив се одликува со револуционерен хибриден систем за стабилизација на слика кој го елиминира стандардното аголно тресење и тресењето при поместување наназад кое е премногу забележително при фотографирање на многу мала оддалеченост.

Hybrid IS ON IS OFF

Сликата прикажана за опцијата „ВКЛУЧЕНО“ ја покажува примената на хибридната стабилизација на слика, а опцијата „ИСКЛУЧЕНО“ ја прикажува сликата без примена на стабилизација на сликата.

Поместување и тресење

Тресењето поради поместување настанува кога фотоапаратот се движи паралелно со сцената на сензорот за слика, а тоа е многу позабележително при макро фотографирање. Вообичаено, за макро фотографирање е потребен стабилен статив, но новата хибридна IS помага во елиминирање на аголното тресење и тресењето при поместување на фотоапаратот. Таа ви нуди поголема флексибилност за елиминирање на нормалното тресење на фотоапаратот и за работа со вашиот објект доколку тој се помести или ја промени положбата, овозможувајќи остри слики при фотографирање макро објекти.

Shift-blurring

Уникатен објектив

Брз и бесшумен одзив за одлични резултати

Кога дури и најмалата пречка може да ја уништи совршено подготвената снимка во живо, извонредната брзина и бесшумниот автоматски фокус на USM моторот заедно со фокусната должина од 100mm ќе ви овозможат да добиете најдобри резултати, а ќе имате и доволно простор за да не го исплашите вашиот објект. Користете го вградениот преклопник за ограничување на фокусот за дополнително зголемување на брзината за снимање со AF преку ограничување на фокусот со специфичен опсег за растојание.

IMG_0308
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Квалитет на изработка како серијата L

Како дел од престижната палета објективи од серија L, макро објективот EF 100mm f/2.8L IS USM е изработен од најквалитетни материјали и е заштитен од лоши временски услови за да биде доволно издржлив за фотографирање во сите услови.

Овој објектив е одлична опција за портрети благодарение на елементот за објективи со извонредно мала дисперзија (UD) кој ја отстранува хроматската аберација и исклучителното дефокусирање што го создава блендата со кружен отвор и 9 сечила во комбинација со f/2.8.

Комбинацијата од исклучителна хибридна IS, решетка од f/2.8 и систем за автоматско фокусирање со брз USM му овозможува на овој објектив да биде навистина уникатен и да има исклучително добри перформанси, поради што е популарен избор и за оние кои понекогаш снимаат макро слики и за оние кои сакаат да специјализираат макро.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM

Објектив со разновидни опции кој е одличен за портрети

Објективот EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е одличен додаток со двојна намена за вашата опрема и претставува одличен објектив за снимање портрети, овозможувајќи ви да се доближите многу блиску до вашиот објект и да добиете неверојатно остри и квалитетни слики.

Прекрасни портрети со кристално јасни детали

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM ви нуди сè што може да очекувате од еден примарен објектив. Неговиот одличен оптички квалитет и врвната испорака на неверојатно јасни детали се одлични за нагласување црти на лицата во вашите портрети.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Совршена перспектива

Фокусната должина од 100mm е совршена за портрети и ви овозможува да добиете прекрасни снимки одблиску без изобличување на цртите на лицата. Хибридната стабилизација на сликата овозможува рачно фотографирање на прекрасни слики при слаба осветленост.

Не одвлекувајте го вниманието од деталите

Решетката од f2.8 создава мала длабочина на полето, создавајќи чувство на оддалеченост. Тоа помага во издвојувањето на објектот од заднината и насочување на вниманието кон саканите детали.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Галерија со примероци

Погледни галерија

Спецификации

За да ги погледнете сите спецификации за EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, ве молиме кликнете на копчето подолу.

Дополнителна опрема