Canon EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM е краток телефото објектив со широка решетка, која го прави идеален за портрети. Објективот ги компресира изразите на лицата и овозможува истакнување на објектот наспроти заматена заднина.

Придобивки

  • Телефото објектив од средна класа
  • Брза решетка со f/2
  • USM мотор за фокусирање со постојан рачен фокус
  • Најмало растојание на фокусирање од 90cm
  • Големина на филтер од 58mm
  • Слоевите Super Spectra ги намалуваат привидните облици и одблесоците

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 100mm f/2 USM

Големи фокусни должини и компактна големина


EF 100mm f/2 USM има голема максимална решетка, а сепак е релативно компактен. Фокусната должина од 100mm им овозможува на фотографите да бидат на доволна оддалеченост од нивните објекти додека работат, а помага и во компресирање на перспективата. Добијте остри и јасни слики при целиот опсег на вредности на решетката.

Голема решетка со f/2


Големата максимална решетка со f/2 нуди исклучителна брзина за фотографирање при слаба осветленост, без потреба од блиц. Фотографирањето со широка решетка овозможува и дефокусирање на решетката, при што објектите повеќе се истакнуваат.

Рамномерно заматување на позадината


Дијафрагмата на блендата со приближно кружен отвор внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус. Острофокусираните објекти во предниот дел од сликата се истакнуваат наспроти рамномерно заматената заднина.

Ултразвучно фокусирање


Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Интеграција со E-TTL II мерење на блиц


Објективот ги пренесува податоците за оддалеченост назад до компатибилниот E-TTL II систем за блиц на EOS фотоапаратот, за да обезбеди оптимално мерење на блицот."

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 100mm f/2 USM, неговите функции и можности.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.