Canon EF 100mm f/2 USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

20°, 14°, 24°

Изработка на објектив (елементи/групи)

8/6

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.9

Максимално зголемување (x)

0.14

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

75 x 73,5

Тежина (g)

460

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.27 - 0.13

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0.42 - 0.28

Капаче за објектив

E-58U / E-58II

Сенило на објектив

ET-65III

Тврда торбичка

LH-B12

Мека торбичка

ES-C13/LP1014

Фуснота

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.