Canon EF 11-24mm f/4L USM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

117º 10'- 74º,


95º 10' - 53º,


126º 05' - 84º

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/11

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.28 (на 24 mm)

Максимално зголемување (x)

0.16 (на 24 mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

-

AF двигател

Прстенест USM¹

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага*

Да

Дијаметар на филтер (mm)

Држач за филтер

Макс. дијаметар x должина (mm)

108 x 132

Тежина (g)

1180

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

Капаче за објектив 11-24

Сенило на објектив

Вградено

Торбичка/футрола за објектив

LP1424

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0.73-0.53¹

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Одрекување од одговорност

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Не е компатибилно при широки агли