Canon EF 11-24mm f/4L USM

EF 11-24mm f/4L USM

Целосен опсег на фокусни растојанија со извонредно широк агол во еден висококвалитетен објектив со зум. Совршен за оние кои снимаат пејзажи, архитектура и внатрешни простории на некоја локација.

EF 11-24mm f 4L USM

Придобивки

  • Уживајте во пејзажите од извонредно широко видно поле
  • Објектив за зумирање со извонредно широк агол и праволиниска корекција
  • Минимално изобличување – идеално за архитектура и внатрешни простории
  • Напредните слоеви на објективот го штитат од имагинарни облици и одблесоци
  • Уживајте во брзиот и речиси бесшумен AF со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус
  • Продолжете со снимањето дури и при тешки временски услови

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 11-24mm f/4L USM

Објектив за зумирање со извонредно широк агол и праволиниска корекција


Опсегот на фокусно растојание од 11-24mm ниди извонреден широкоаголем преглед на светот. EF 11-24mm f/4L USM претставува идеална креативна алатка за фотографи кои снимаат пејзажи, патувања и архитектура како и за кинематографите кои работат на локации.

Добијте уникатен поглед на пејзажите, архитектурата и внатрешните простории


Искористете ја врската помеѓу преднината и заднината, и создајте моќни слики исполнети со возбуда.

Минимално изобличување низ опсегот на зумирање


Снимајте во тесни внатрешни простории и како и слики со архитектура со минимално изобличување. Одличната острина се постигнува низ целиот кадар, со извонредно ниска дисперзија (UD) и одлични UD елементи на објектив. Три различни видови на слоеви за објектив кои го штитат од одблесоци за врвен квалитет на сликата.

Брз и речиси бесшумен AF со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус


EF 11-24mm f/4L USM располага со прстенест USM за брзо и речиси бесшумно фокусирање. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус овозможува да се вршат прецизни прилагодувања без да го поместувате фото апаратот од окото.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 11-24mm f/4L USM, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.