Објективи за DSLR

Canon EF 14mm f/2.8L II USM

Објектив од серија L дизајниран за прецизност со извонредно широк агол и праволиниски дизајн за корекција на изобличувањата.

Придобивки

 • Конструкција од L-серија си дихтување за прав и влага

 • Голема f/2,8 бленда

 • Асферични и UD елементи на објектив

 • Прстенестото USM автоматско фокусирање со постојана рачна замена на параметрите на фокусирање

 • Циркуларна бленда

 • Облогите Super Spectra ги редуцираат двојната слика и блескањето

Детални карактеристики

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив 14

  Го заштитува предниот елемент на објективот EF 14 mm f/2.8L II USM.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Мека торбичка за објектив LP1016

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

  Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.
  Пронајдете го вашиот совршен објектив

  Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе