Canon EF 14mm f/2.8L II USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНО ФОКУСНО РАСТОЈАНИЕ ЗА ФИЛМ 35 ММ

Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

81º,


104º,


114º

Конструкција на објектив (елементи/групи)

14/11

Број на прстени

6

Минимален отвор

22

Најблиско фокусно растојание (м)

0,2

Максимално зголемување (х)

0,15

Информации за далечина

Да

Стабилизатор на слика

Не

Серво-мотор на автоматско фокусирање

Прстенесто USM¹

Пречник на филтер (мм)

Држач за филтер

Максим. пречник х должина (мм)

80 x 94

Тежина (гр)

645

Зголемување - Теле-конвертор EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување - Теле-конвертор EF25 II

Не е компатибилно

Сенила за објектив

Вградено

ЦВРСТО КУЌИШТЕ

Меко куќиште

LP1016

G.F.Holder III (сенило за објектив III*)

NC¹

G.F.Holder IV (сенило за објектив IV*)

NC¹

Теле-конвертори EF1.4x II и EF2x II

Не е компатибилно

Одрекување од одговорност

*Максимален број Hood III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокална должина

Фуснота

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

¹ не е компатибилно со држач за желатинозен филтер III/IV.

¹ Not Compatible with Gelatine Filter Holder III/IV.