Објективи за DSLR

Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM

Спецификации

Детални спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

  -

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  98º - 54º,


  74º 10' - 38º,


  108º 10' - 63º

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  16/12

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  7

 • Минимален отвор на бленда

  22

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.28

 • Максимално зголемување (x)

  0,22 (при 35mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизатор на слика

  Не

 • AF двигател

  Прстенест USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  82

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  88,5 x 111,6

 • Тежина (g)

  640

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,62-0,36¹

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  1,11-0,80¹

 • Капаче за објектив

  E-82U / E-82II

 • Сенило на објектив

  EW-88

Тврда торбичка

 • Мека торбичка

  LP1319

G.F.Holder IV (hood IV*)

 • Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

  Не е компатибилно

 1. ¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 2. ¹ Компатибилно само при теле.

 3. ¹ Компатибилно само при теле.