Објективи за DSLR

Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM

Професионален објектив за зумирање од серија L со извонредно широк агол и f/2.8, кој е идеален за фотографирање при слаба осветленост и репортажи.

Придобивки

 • Конструкција и оптика од L-серија

 • f/2.8 бленда во целиот опсег на зумирање

 • Брзо, тивко автоматско фокусирање

 • Асферични и UD елементи на објектив

 • Облоги Super Spectra

 • Циркуларна бленда за одличен боке

 • Ги пренесува податоците за растојание до E-TTL II

 • Мека футрола и покривач на објективот

Детални карактеристики

 • Квалитет на L-серијата

  Објективот ги отелотворува највисоките стандарди на Canon за оптиката на L-серијата, квалитетот на градбата, сигурноста и можноста за ракување. Робусната конструкција вклучува дихтунзи, кои се отпорни на прав и на влажност, за заштита од лоши временски услови.

 • Константна f/2.8 бленда

  Брза f/2.8 бленда испорачува впечатливи перформанси при слабо светло и контрола на длабочина на полето. Блендата е фиксна во целиот фокален опсег, овозможувајќи им на фотографите при зумирање да одржат константна брзина на затворачот.

 • Брзо, тивко автоматско фокусирање

  Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) дава погон на екстремно брзо, речиси бесшумно автоматско фокусирање. Постојаното механичко рачно редефинирање на фокусирањето е достапно без да мора да го исклучите од AF. Објективот нуди минималното растојание на фокусирање од само 0,28m во целиот опсег на зумирање.

 • Добар боке на позадината

  Циркуларната бленда помага во креирање на атрактивен, рамномерен боке на позадината, при издвојување на предметите при широка бленда.

 • UD и асферични елементи

  EF 16-35mm f/2.8L II USM има три асферочни елементи за да се обезбеди острина од агол до агол и јасност во целиот фокален опсег. Два UD (ултра-ниска дисперзија) елемента, речиси ги елиминираат хроматските аберации.

 • Облоги Super Spectra

  Super Spectra облогите на објективот го потиснуваат ефектот на блескање и на двојна слика - кои може да се појават кај дигиталните фотоапарати поради рефлексијата од сензорот за слика. Облогите помагаат и во обезбедување точен баланс на бојата и на висок контраст.

 • Ги пренесува податоците за растојание до E-TTL II

  Објективот ги пренесува податоците за растојание назад до E-TTL II системот на блицот на фотоапаратот, за точно одмерување на блицот.

 • Прибор

  EF 16-35mm f/2.8L II USM се испорачува со покривач за објектив и со мека футрола.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood EW-88

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-82II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Капаче за заштита од прав за објективи RF

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.

 • Дополнителна опрема за објективи

  PL-C B 82mm Circular Polarising Filter

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 82 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1319

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Lens Guru Mobile App

  Разберете ги основите на фотографирањето и дознајте како менувањето објективи може да направи разлика кај вашите слики.
  Прочитајте повеќе