Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

82

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,5 x 127,5

Тежина (g)

790

Детални спецификации

Оптички функции/спецификации

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

98° - 54°,
74°10' - 38°,
108°10' - 63°

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/11

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Минимално растојание на фокусирање (m)

0,28

Максимално зголемување (x)

0,25 (при 35mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

-

AF двигател

Прстенест USM1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-82II

Сенило на објектив

EW-88D

Торбичка/футрола за објектив

LP1222

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,65 при телефото (Не е компатибилно при широки агли)

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

1,14 при телефото (Не е компатибилно при широки агли)

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-

  1. Постојано рачно фокусирање
  2. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
  3. Мора да се постави заштитен филтер од Canon (се продава посебно) за да се обезбеди соодветна заштита од прав и вода.