Широкоаголен зум од серија L

Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM

Омилен на многумина, оваа нова верзија на класичниот широкоаголен објектив за зумирање нуди неверојатна острина низ целиот опсег на зумирање.

Одличен објектив за

 • Пејзаж

  Фотографирајте прекрасни сцени, од ридови и морски пејзажи до градски обележја и урбани пејзажи.

 • Слаба осветленост

  Дури и кога условите не се идеални, јасно доловувајте го ноќниот живот, огнометите, темните ентериери и многу повеќе.

 • Архитектура

  Пронајдете убавина во структурите и внесете реалистичност во величествените споменици и прекрасните градски сцени.

Врвен квалитет на сликата

Специјално изработените (GMo) објективи со голем дијаметар и двојна површина и извонредно ниската дисперзија овозможуваат значително намалување на изобличувањето на сликата и хроматската аберација. Напредните воздушни сфери и слојот со суб-бранова должина овозможуваат елиминирање на привидните облици и одблесоците за да можете самоуверено да фотографирате во опкружувањата со лошо осветлување.

Canon Camera

Разновидна збирка на широкоаголни фокусни растојанија

EF 16-35mm f/2.8L III USM се одликува со зум од 16-35mm кој опфаќа голем број широкоаголни фокусни должини.

Брза непроменлива решетка

Големата решетка од f/2.8 ви овозможува максимално искористување на достапната светлина, а дијафрагмата на блендата со кружен отвор и 9 сечила помага во создавање на неверојатна длабочина на поле.

Издржлива конструкција од серијата L

Робустната и издржлива конструкција на EF 16-35mm f/2.8L III USM е отпорна на лоши временски услови и овозможува заштита при тешките услови на професионалната употреба.

Напреден автоматски фокус

EF 16-35mm f/2.8L III USM се одликува со прстенест USM мотор и процесор со високи перформанси, кои овозможуваат побрзо фокусирање.

Canon Camera

Дали да се одлучам за надградба?

EF 16-35mm f/2.8L III USM претставува замена за EF 16-35mm f/2.8L II USM и поставува нови стандарди за квалитет на слика кај објективите за зумирање со извонредно широк агол.
Canon Camera

Оптички систем

Новодизајнираната оптика нуди неверојатна острина низ целиот кадар. Новодизајниран механизам за зумирање со 5 групи кој ја зголемува отпорноста на вибрации и потреси.

Canon Camera

Слоеви на објективот

Слоевите со структура со суб-бранова должина и воздушни сфери ја спречуваат појавата на привидни облици и одблесоци во вашите слики.

Отвор на бленда со 9 сечила

Во споредба со кружниот отвор на блендата со 7 сечила на EF 16-35mm f/2.8L II USM, EF 16-35mm f/2.8L III USM има дијафрагма на блендата со кружен отвор и 9 сечила која ви овозможува прекрасно и меко фокусирање на заднината.

Canon Camera

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Дополнителна опрема

 • Торбичка за објектив LP1222

  Компактна футрола за објективи

 • Сенило за објектив EW-88D

  Го заштитува објективот од залутана светлина

 • Капаче за објектив E-82 II

  Го заштитува вашиот објектив од прав

Поврзани производи