Објективи за DSLR

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Објектив од серија L со извонредно широк агол, високи перформанси и вградена технологија за стабилизација на слика.

Придобивки

 • Снимете повеќе во секоја снимка со објективот за зумирање со извонредно широк агол

 • Серија L со врвни перформанси и прецизна оптика

 • Уживајте во непроменети експозиции со фиксната решетка од f/4

 • Снимајте стабилни снимки дури и при слаба осветленост со стабилизацијата на слика со 4 чекори

 • Никогаш не пропуштајте снимка со брзиот и бесшумен автоматски фокус

Детални карактеристики

 • Објектив за зумирање од 16-35mm со извонредно широк агол

  Овој објектив за зумирање со извонредно широк агол, високи перформанси и фиксна решетка нуди комбинација од одлични оптички перформанси и флексибилност, поради што е идеален за пејзажи, слики со архитектура, фото-новинарство, патувања и секојдневна употреба и обезбедува јасни, остри и пространи слики со многу мало изобличување.

 • Квалитет на L серијата

  Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и се отпорни на прав и влага.

 • Непроменлива решетка од f/4

  Идеална за користење во најразлични услови на осветлување, максималната решетка од f/4 не се менува низ целиот опсег на фокусни должини, така што нема промени во брзината на блендата или ISO при зумирањето.

 • Остри слики со стабилизација на слика со 4 чекори

  EF 16-35mm f/4L IS USM нуди стабилни снимки во секоја ситуација, особено кога фотографирате рачно при слаба осветленост или во макро режим. Објективот располага со технологија за стабилизација на слика со четири чекори и автоматско откривање на нормално фотографирање или поместување, со што може да го оптимизира IS режимот за секоја ситуација.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесшумно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус ви овозможува детално прилагодување на фокусот без да го исклучите AF режимот.

 • Рамномерно заматување на позадината

  Дијафрагмата на блендата со кружен отвор и 9 сечила внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус, така што вашите објекти во преден план ќе бидат истакнати и остро фокусирани наспроти прекрасна и рамномерно заматена заднина.

 • Врвен квалитет на слика

  EF 16-35mm f/4L IS USM содржи три асферични елементи за да обезбеди острина и јасност во целата слика низ целиот фокусен опсег. Два UD (ултра-ниска дисперзија) елемента, речиси ги елиминираат хроматските аберации. Слојот Super Spectra обезбедува прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици - проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот. Слоевите од флуор спречуваат прилепување на прав и капки вода на предните и задните елементи на објективот и помагаат во добивањето на оптимален квалитет на сликата.

 • Минимално растојание на фокусирање од 0,28m

  Со растојанието на фокусирање од само 0,28m низ целиот опсег на зумирање, можете да се доближите поблиску до вашите објекти, а сепак да уживате во широко видно поле.

 • Преден елемент кој не ротира

  Едноставно прикачување на филтри од 77mm, благодарение на предниот елемент кој не ротира.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-82

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-77II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Капаче за заштита од прав за објективи RF

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 77 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 77 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1219

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.