Canon EF 16-35mm f/4L IS USM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

98° - 54°,


74°10′ - 38°,


108°10′ - 63°

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/12

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.28

Максимално зголемување (x)

0,23x (при 35mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика*

4.0

AF двигател

Прстенест USM¹

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага**

Да

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

82,6 x 112,8

Тежина (g)

615

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

EW-82

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,63-0,36¹

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

1,12-0,80¹

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

Објектив за одблиску 500D, само телефото - 0,07 до 0,28x


Gelatin држач за филтер IV само за целосен телефото опсег

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 1,4X II

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 2X II

Одрекување од одговорност

* Тестирано според CIPA стандарди

** Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

* Тестирано според CIPA стандарди

** Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Не е компатибилно при широки агли