Објективи за DSLR

Canon EF 17-40mm f/4L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  93° - 49°20', 70°30' - 34°, 104° - 57°30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  12/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.28

 • Максимално зголемување (x)

  0,24 (при 35mm)

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77U / E-77II
 • Сенило на објектив

  EW-83E

 • Торбичка/футрола за објектив

  -

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.83 - 0.32

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.02 - 0.70¹

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  83.5 x 96.8

 • Тежина (g)

  500

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

¹ Компатибилно само при теле.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба