Објективи за DSLR

Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  11°25', 7°40', 13°40'

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  14/12

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  8

 • Минимален отвор на бленда

  32

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.48

 • Максимално зголемување (x)

  1.00

Стабилизатор на слика

 • AF двигател

  USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  82,5 x 186,6

 • Тежина (g)

  1,090

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  1.09 - 0.07

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  1.21 - 0.15

 • Капаче за објектив

  E-72U / E-72II

 • Сенило на објектив

  ET-78II

 • Тврда торбичка

  LH-D24C

 • Мека торбичка

  LZ1324

 1. ¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.