Објективи за DSLR

Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM

Макро USM објектив од серија L од врвна класа со телефото опсег кој овозможува снимање крупни кадри од далечина.

Придобивки

 • Макро објектив со високи перформанси од серија L од Canon

 • Фокусна должина за телефото

 • Репродукција на слика со реална големина (1:1)

 • 3 UD елементи на објектив

 • Ограничувач на растојание со 2 позиции

 • Прстенест USM AF мотор

 • Испорачан прстен за статив

Детални карактеристики

 • Телефото макро објектив

  Макро USM објективот EF 180mm f/3,5L е телефото макро објектив кој нуди максимално зголемување од 1,0x. Снимките одблиску со реална големина можат да се снимаат од подалеку и со помал ризик од вознемирување на објектот (идеално за инсекти и други животни во дивината). Внатрешниот лебдечки систем за фокусирање ги минимизира промените во аберациите предизвикани од промени на растојанието на фокусирање. Тоа му овозможува на објективот да обезбеди извонредна острина од 1,0x до бесконечност.

 • Квалитет на L серијата

  Се одликува со највисоките стандарди за прецизна изработка и оптичко совршенство на Canon. Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, која нуди комбинација од исклучителна резолуција на слика и врвни перформанси со конструкција која е отпорна на сите временски услови и спречува навлегување на прав и влага.

 • Автоматско фокусирање со прстенест USM и преминување преку параметрите

  Системот за автоматско фокусирање со прстенест USM на Canon користи вибрации со ултразвучна фреквенција за да овозможи брзо, прецизно и речиси бесшумно функционирање. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус, преку голем прстен кој не се движи за време на автоматското фокусирање, им овозможува на фотографите веднаш да го прилагодат фокусот со голема прецизност.

 • Super Spectra слој

  Слоевите Super Spectra придонесуваат за прецизно балансирање на боите и добивање на висок контраст, а истовремено ги отстрануваат одблесоците и привидните облици преку апсорбирање на залутаната светлина која се рефлектира од внатрешните елементи од објективот и сензорот за слика.

 • Дополнителна опрема

  Објективот се испорачува со сенило за објектив и мека торбичка.

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-78 II

  Се поставува на предниот дел на EF 70-200 mm f/4L USM, EF 70-200 mm f/4L IS USM, EF 180 mm f/3.5L Macro USM и EF 135 mm f/2L USM за да го намали отсјајот од светлината која паѓа директно врз предниот елемент на објективот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-72II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 72 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 72 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 72 mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 72mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 72 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Прстен за монтирање на статив B во црна боја

  Овозможува монтирање подолги објективи на статив за подобро ракување и поголема рамнотежа.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив со патент LZ1324

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Ring Lite MR-14EX II

  Macrolite блиц со високи перформанси кој нуди креативни решенија за осветлување, наменет за фотографи кои снимаат слики одблиску на самата локација или во студио.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Twin Lite MT-24EX

  Преземете ја контролата врз осветлувањето кога фотографирате макро со Macro Twin Lite MT-24EX. Дизајниран за експерти во макро фотографирање, обезбедува разновидност во насоката и моќноста на осветлувањето.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 72C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 72 mm.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе