Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ (MM)

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

10° - 5°10', 7° - 3°30', 12° - 6°10'


со додаток за продолжување 7° 20'- 3°40', 4° 55'- 2°25', 8° 50' - 4°25'

Изработка на објектив (елементи/групи)

25/20 (33/24 со додаток за продолжување)

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32(45 со додаток за продолжување)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

2

Максимално зголемување (x)

0,15 (0,21 со додаток за продолжување)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Прстенест USM²

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага*

Да

Дијаметар на филтер (mm)

52 пропуштање

Макс. дијаметар x должина (mm)

128x366

Тежина (g)

3620

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-145C

Сенило на објектив

ET-120 (WII)

Торбичка/футрола за објектив

200-400

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,20-0,03 (0,36- 0,02 со додаток за продолжување)

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,26-0,07 (0,52- 0,05 со додаток за продолжување)

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилно

Друга дополнителна опрема

Широк ремен за објектив B

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 1,4X III

Фокусна должина

280-560 (392-784 со вграден додаток за продолжување)

Максимална решетка

5,6-45¹ (8-64 со вграден додаток за продолжување)

Максимално зголемување

0.21

AF можно

Да²

IS

Да³

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 2X III

Фокусна должина

400-800 (560 -1120 со вграден додаток за продолжување)

Максимална решетка

8-64 (11 -91 со вграден додаток за продолжување)

Максимално зголемувањеMaximum Magnification

0.31

AF можно

Да² (без вграден додаток за продолжување)

IS

Да³

Одрекување од одговорност

*Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

² Постојано рачно фокусирање

² Автоматско фокусирање е можно само со фотоапарати од серија EOS-1 и 5D Mark III со ажурирање на firmware

³ IS нема да функционира со EOS фотоапарати со филм, освен со EOS-1v кога се користат со додатоци за продолжување Mark III