Објективи за DSLR

Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Објектив со f/4 од професионална класа со вграден додаток за продолжување од 1,4x за огромна флексибилност и фокусен опсег наменет за спорт и животот во дивината.

Придобивки

 • Професионален објектив за зумирање од 200-400mm со f/4

 • Вграден додаток за продолжување од 1,4x

 • Стабилизатор на слика со четири чекори

 • Конструкција од магнезиумска легура со заштита од временски услови

 • Брз USM автоматски фокус со моќен фокус за EOS видео снимки

 • Инстинктивни контролни копчиња за фокусирање кои овозможуваат подобро ракување

Детални карактеристики

 • Извонредни перформанси со можност за проширување на опсегот за телефото

  Професионален објектив за зумирање од 200-400mm со непроменлива максимална решетка од f/4. Вградениот додаток за продолжување ја зголемува фокусната должина за фактор од 1,4x, добивајќи опсег од 280-560mm.

 • Максимална острина, независно од условите

  Технологијата за стабилизација на слика (IS) овозможува користење на четири пати побавни брзини на блендата од стандардните, без да дојде до тресење на фотоапаратот. Достапни се три IS режими, кои овозможуваат ефикасни перформанси при поместување и моментална стабилизација само додека трае експозицијата.

 • Издржлива, лесна конструкција

  Користењето на магнезиумска легура ја зголемува цврстината и издржливоста, но не ја зголемува тежината. Објективот е заштитен од прав и влага, а употребата на слоеви од флуор овозможува полесно чистење на елементите на објективот.

 • Брзо и интелигентно фокусирање

  Уживајте во брз автоматски фокус кој е речиси бесчуен, благодарение на прстенестиот ултразвучен AF мотор. Имајте целосна контрола со преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус, како и со контролите за запирање и претходно подесување на фокусот кои се наоѓаат на цилиндерот на објективот. Достапен е и моќен фокус за EOS видео снимки.

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-120 (WII)

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-145C

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm (WII)

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање со гел од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со гел со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Широк ремен за објектив B

  Удобен и широк ремен за на врат за извонредни телефото објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Camera Rain Cover ERC-E4L

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Големи димензии.
 • Телефото објективи

  Опремени со зголемени фокусни должини што ви овозможуваат да се приближите до објектот без да ја попречувате сцената.
  Дознајте повеќе