Објективи за DSLR

Canon EF 200mm f/2L IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  10°, 7°, 12°

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  17/12

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  8

 • Минимален отвор на бленда

  32

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  1,9m

 • Максимално зголемување (x)

  0.12

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизатор на слика

  5-запирања

 • AF двигател

  Прстенест USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  128 x 208

 • Тежина (g)

  2520

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,19-0,6

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  0,26-0,14

 • Капаче за објектив

  E-145B / E-145C

 • Сенило на објектив

  ET-120B

Тврда торбичка

 • Мека торбичка

  Куќиште на објектив 200

G.F.Holder IV (hood IV*)

 • Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

  Компатибилно

 1. ¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање