Објективи за DSLR

Canon EF 200mm f/2L IS USM

Професионален телефото објектив од серија L со решетка од f/2 и стабилизација на слика, наменет за фотографирање при слаба осветленост и затворени спортови.

Придобивки

 • Конструкција од L-серија

 • Голема f/2 бленда

 • Стабилизатор на слика со 5-запирања, со откривање сталак

 • Облоги на објектив Super Spectra

 • Флуоритни и UD елементи на објектив

 • Прстенестото USM автоматско фокусирање со постојано рачно фокусирање

Детални карактеристики

 • Конструкција од L-серија

  EF 200mm f/2L IS USM го отелотворува највисокиот стандард на прецизната оптика на Canon. Серијата L е водечкиот избор објективи на Canon, комбинирајќи извонреден квалитет на сликата со исклучителна можност за ракување. Дихтунзите за прав и влага нудат напредна заштита од елементите, дури и при сирови временски услови.

 • Голема f/2,0 бленда

  Голема максимална бленда од f/2,0 обезбедува извонредна брзина за сликање без блиц во услови на слабо светло. Големата бленда овозможува и фина контрола над длабочината на полето, за принудно фотографирање портрети.

 • Стабилизатор на слика со 5-запирања

  Технологијата на Canon, на стабилизатор на слика со компензација во 5 запирања, овозможува користење на 5-пати побавни брзини на затворачот, без забележливо зголемување на замаглувањето. Автоматското откривање на швенк автоматски го исклучува стабилизаторот на сликата во хоризонтална или во вертикална насока, кога се следат предмети. Откривањето на сталак автоматски ја подобрува функционалноста на стабилизаторот на слика, кога сликате на сталак.

 • Облога Super Spectra

  Облогите на Canon Super Spectra помагаат да се обезбедат точен баланс на бојата и висок контраст, и го совладува блескањето и појавата на двојна слика со тоа што го апсорбираат светлото кое може да се рефлектира од внатрешните елементи на објективот и од дигиталните EOS сензори.

 • Флуоритни и UD елементи

  За оптимални визуелни перформанси, објективот е опремен со флуоритни и UD (ултра-ниска дисперзија) елементи, за да се минимизираат хроматските аберации. Резултатот е свеж и исклучителен квалитет на сликата, со висок контраст, во целиот кадар.

 • Циркуларна бленда

  Циркуларната бленда испорачува меко боке (замачкување во позадината), со рамномерен изглед - идеално за да се изолираат предметите или за принудно правење портрет.

 • Прстенестото USM автоматско фокусирање со рачна замена на параметрите

  Системот на Canon, на прстенесто USM автоматско фокусирање, користи ултразвучни вибрации на фреквенцијата за брза, точна и речиси бесшумна работа со одлична контрола на положбата. Постојаното рачно фокусирање преку голем прстен, кој не ротира во текот на автоматското фокусирање, им овозможува на фотографите веднаш да започнат со фино нагодување на слика. Вклучено е и предефинирано фокусирање, што веќе се наоѓа на EF 300mm f/2.8L IS USM, кое овозможува избор и чување на специфична точка на фокусирање, за моментално повикување по потреба.

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-120B

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-145C

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm (WII)

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање со гел од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со гел со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив 200

  Тврда торбичка за телефото објективот EF 200 mm f/2L IS USM.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Широк ремен за објектив B

  Удобен и широк ремен за на врат за извонредни телефото објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Camera Rain Cover ERC-E4L

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Големи димензии.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе